Vodeni sportovi

Drugi put sa Srbijom neriješeno

Maja Giljanović • utorak, 12.07.2011.
Drugi put sa Srbijom neriješeno
Foto: Sandro Donda

Singapur je do 14. srpnja domaćin pripremnog vaterpolskog turnira turnira za Svjetsko prvenstvo u Šangaju, a nakon što su izgubili na otvaranju od Australije i drugi susret od Srbije igrači izbornika Ratka Rudića u novoj su utakmici protiv aktualnih svjetskih prvaka odigrali neriješeno.

Singapur je do srijede po lokalnom vremenu domaćin jakog pripremnog turnira za Svjetsko vaterpolsko prvenstvo u Šangaju od 18. do 31. srpnja, singapurska reprezentacija vidi ga kao idealnu priliku da protiv ponajboljih momčadi svijeta uigra kombinacije kako bi koncem studenog na Morskim igrama osvojila i 24. uzastopnu titulu, ali europskim prvacima Hrvatskoj, svjetskim prvacima Srbiji, viceprvacima svijeta Španjolskoj, olimpijskim pobjednicima Mađarskoj, Australiji i Njemačkoj samo će sparirati, neće odigravati i utakmice.

Trening-utakmice zato igraju igrači Ratka Rudića, a prvu, odigranu gotovo izravno iz zračne luke, izgubili su od Australije. Dug let ostavio je traga i Aussieji koji su u Singapuru dulje i aklimatizirali su se na ljepljive uvjete, od visokog postotka vlage u zraku do 30 stupnjeva u bazenu, slavili su 8:5.

Hrvatska - Srbija 7:8 (1:1, 2:4, 1:2, 3:1)

Vezane vijesti

HRVATSKA: Pavić, Burić, Bošković, Dobud, Joković, Muslim 3, Karač, Bušlje, Sukno 1, Barač, Paškvalin 1, Obradović 2, Buljubašić. Izbornik: Ratko Rudić

SRBIJA: G. Pijetlović, Avramović, Gocić 1, Udovičić, Ćuk 1, D. Pijetlović 2, Nikić, Aleksić, Rađen, Filipović 1, Prlainović 3, S. Mitrović, B. Mitrović. Izbornik: Dejan Udovičić

U drugom susretu hrvatski su reprezentativci izgledali bolje, ali upisali su i drugi poraz. Srbija za koju je umjesto gripoznog Slobodana Sora branio Gojko Pijetlović nakon 1:1 u prvoj četvrtini do poluvremena se odvojila na 5:3, nakon treće četvrtine vodila 7:4 i do kraja zadržala gol prednosti (8:7).

Petar Muslim s hrvatske i Andrija Prlainović sa srpske strane postigli su po tri gola, a strijelci za Hrvatsku bili su i Paolo Obradović dvaput i po jednom Fran Paškvalin i Sandro Sukno.

Hrvatska - Srbija 9:9 (1:4, 3:2, 4:2, 1:1)

HRVATSKA: Pavić, Burić, Bošković 2, Dobud 1, Joković 2, Muslim, Karač, Bušlje, Sukno 1, Barač, Paškvalin, Obradović 1, Buljubašić 2. Izbornik: Ratko Rudić

SRBIJA: G. Pijetlović, Avramović, Gocić 1, Udovičić 2, Ćuk, D. Pijetlović 3, Nikić 2, Aleksić, Rađen, Filipović 1, Prlainović 1, S. Mitrović, B. Mitrović. Izbornik: Dejan Udovičić

U trećem kolu prvi je put izbjegnut poraz. Odjurila je Srbija na 4:0, prvu četvrtinu dobila 4:1, vodila početkom druge i 5:1, ali u tom trenutku svjetski prvaci padaju i europski se vraćaju i igru. Do kraja poluvremena smanjuju na 4:6, treću četvrtinu završavaju rezultatom 8:8, a ni četvrta ne donosi pobjednika.

U rezultatu 9:9 Miho Bošković, Maro Joković i Ivan Buljubašić sudjelovali su po dva gola, a loptu iza Pijetlovića (Soru je pala temperatura, ali i nije ulazio u bazen) poslali su i Nikša Dobud, Sukno i Obradović. Josipa Pavića triput su probili Slobodan Nikić i Duško Pijetlović, suigrač u Mladosti Vanja Udovičić postigao mu je dva gola, a u strijelce se upisaoli i Živko Gocić.

Drugi susret s Australcima je odgođen, a sljedeću utakmicu Hrvatska u srijedu igra protiv Njemačke.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!