Vodeni sportovi

Burić preuzeo stvar u svoje ruke

Maja Giljanović • četvrtak, 14.07.2011.
Burić preuzeo stvar u svoje ruke
Foto: Sandro Donda

Nakon dva poraza i remija europski su prvaci do prve pobjede na pripremnom turniru u Singapuru stigli u četvrtom pokušaju u susretu protiv Njemačke. Šestoplasirana reprezentacija s Europskog prvenstva u Zagrebu s izabranicima Ratka Rudića nosila se do sredine treće četvrtine, ali su ostali bez odgovora jednom kad je stvar u svoje ruke preuzeo Damir Burić. Najbolji hrvatski vaterpolist u 2010. godini postigao je četiri gola uzastopce i 4:4 pretvorio u 8:5.

HRVATSKA - NJEMAČKA 8:5 (0:2, 2:2, 4:2, 2:1)

HRVATSKA: Pavić, Burić 4, Bošković 1, Dobud, Joković 1, Muslim, Karač 1, Bušlje, Sukno, Barač, Paškvalin, Obradović 1, Buljubašić. Izbornik Ratko Rudić

NJEMAČKA: Tchigir, Naroska, Schroedter, Real, Stamm, Politze 1, Bukowski, Schuler 2, Kreuzmann, Oeler 2, Schlotterbeck, Eidner, King. Izbornik: Hagen Stamm

Vezane vijesti

Na jakom pripremnom turniru u Singapuru hrvatska je vaterpolska reprezentacija nakon poraza od Australije (5:8) odmah po izlasku iz aviona, poraza u prvoj utakmici protiv Srbije (7:8) i neodlučenog rezultata u drugoj (9:9) dočekala i prvu pobjedu, igrači izbornika Ratka Rudića slomili su žilav otpor kolege mu s druge strane Hagena Stamma.

Nijemci koji su na Europskom prvenstvu u Zagrebu prošle i na Svjetskom prvenstvu prije dvije godine osvojili šesto mjesto s prvacima Europe i vlasnicima brončane medalje iz Rima nosili su se do sredine treće četvrtine, ali jednom kad je stvar u svoje ruke preuzeo Damir Burić ostali su bez odgovora.

Rezultat u prvoj četvrtini ostao je 0:0, a prvi gol nakon dvije minute u drugoj postigao je Maro Joković iz napada s igračem više. Miho Bošković je iz peterca bio precizan i poduplao vodstvo, ali u posljednje tri i pol minute prvog dijela dvostruki strijelac Schuler je vratio rezultat na početak (2:2).

U minutu i pol treće četvrtine ponovno dolazimo do vodstva od dva razlike, Paolo Obradović i Frano Karač koriste prednost igrača više, ali Nijemci se ni ovog puta ne predaju, loptu iza Josipa Pavića šalju Politze iz peterca i Oeler i rezultat je ponovno izjednačen (4:4).

U tom trenutku odgovornost na svoja pleća preuzima Burić: najbolji hrvatski vaterpolist u 2010. godini četiri i pol minute prije kraja treće četvrtine postiže prvi, sa zvukom sirene u trećoj dionici drugi, nakon minutu i pol u četvrtoj četvrtini treći i nakon smanjenja Oelera na 5:7 dvije minute prije konca susreta svoj četvrti gol uzastopce i osigurava pobjedu Hrvatske s tri gola razlike (8:5).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!