Vodeni sportovi

Rudić ponovno nezadovoljan

Zvonka Keliš • srijeda, 20.07.2011.
Rudić ponovno nezadovoljan
Foto: Sandro Donda

Drugi nastup Barakuda na Svjetskom prvenstvu u Šangaju donio je novu pobjedu Hrvatske, ovoga puta nad Kanadom. Međutim, izbornik Ratko Rudić nije bio u potpunosti zadovoljan.

Nakon uvjerljive pobjede nad Brazilom u prvom kolu, Hrvatska je u drugom kolu bila bolja i od Kanade. Europski prvaci slavili su 11:4. Najbolji u redovima hrvatskih vaterpolista bio je Nikša Dobud sa četiri postignuta pogotka.

Kako prenosi Dubrovački vjesnik, unatoč još jednoj uvjerljivoj pobjedi, izbornik Barakuda imao je razloga za nezadovoljstvo: "U obrani smo poklanjali golove Kanađanima, u napadu nismo bili organizirani i onda vas to dovede nepotrebno na samo dva razlike na poluvremenu čime suparniku daješ malo krila. Sami smo sebe doveli u bespotrebno nezgodan položaj i naravno da sam zbog toga bio nezadovoljan nakon druge četvrtine. U nastavku je to bilo daleko bolje", izjavio je Rudić.

U utakmici protiv Kanade Rudić nije koristio Sandra Sukna. Najmlađem hrvatskom reprezentativcu upalio se vratni mišić te ga je izbornik Rudić ostavio na klupi: "Nije velik problem, ali nismo željeli riskirati. Sandro će biti spreman za sljedeće utakmice", dodao je Rudić.

Drugo kolo bilo je uspješno i za svjetske prvake, vaterpoliste Srbije. Nakon što su u prvom kolu svladali Kinu, u drugom su bili bolji od Rumunjske 12:5.

Izbornik Srbije, Dejan Udovičić, odmah nakon utakmice s Rumunjima okrenuo se ispravljaju pogrešaka svojih vaterpolista: "Uz korektan pristup i poštovanje dogovora ostvarili smo dobar rezultat. Čestitam igračima, ali ova utakmica za nas je već prošlost. Još smo na početku dugog i teškog turnira. Imamo nedostataka u igri, moramo ih ispraviti i opuštanje je zabranjeno. Naš sljedeći cilj je pobjeda nad Australijom", kazao je Udovičić za srpski portal Mondo.

Vaterpolist zagrebačke Mladosti, Vanja Udovičić, zadovoljan je novom pobjedom svoje reprezentacije: "Bio je ovo težak termin odigravanja utakmice za oba sastava. Kontrolirali smo utakmicu, posebno obranu. Drago mi je zbog pobjede, sada smo potpuno u prvenstvu i mirno dočekujemo najvažniji susret u grupi s Australijom."

Hrvatska je ovom pobjedom došla na korak do četvrtfinala, a prvo mjesto u skupini treba još samo potvrditi pobjedom nad Japanom u petak rano ujutro.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik21.07.2011. u 14:01
    da, kad se gubilo onda su igraci krivi, a kad se dobijalo, onda je ratkec najtrofejniji. malo objektivnosti ne bi skodilo. a ako govoris o gubitnickom mentalitetu nikako ga ne mozes protegnut do 2008. s obzirom da smo 2007. postali svjetski prvaci
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.07.2011. u 20:04
    Ratko jest najtrofejnij selektor(kako se ono kaže selektor na našem jeziku od 1993? :)).Trener može značiti jako puno pa i pola ekipe,može činiti,sjetite se Mourinha i Porta,pa Maljkovića u koš.i naslova sa Limogesom 1993,Velimira Kljajića u Atlanti 1996!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.07.2011. u 19:53
    Mi njih moramo proći,sve ostalo je povratak gubitničkom mentalitetu koji nas je pratio od 1993 do 2008!Bez obzira što im fale najbolji centar svijeta Zloković,Pasković,Ml.Janović,te Gojković koji se povukao,tu je Pero Porobić,trener mudar i opasan kao crni vrag!!Srbi su zbog Udovičića,Filipovića i... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.07.2011. u 19:49
    nije gubio Rudić od Porobića nego njegovi igrači u bazenu... da se pitalo samo Rudića.. dobio bi on sve te utakmice .. daleko najbolji izbornik (trener)..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.07.2011. u 19:46
    To stoji CG,ima dvije jake utakmice u grupi,kao i pretčetvrtfinalnu sa Rumunjima,a ti Rumunji su sigurno jači od Kanade,da ne govorim koliko su jači od Brazila ili Japana,to je naš najveći problem što do te utakmice nemamo ozbiljnog meča!
    Obrisan korisnik