Vodeni sportovi

Rudić: "Iskoristiti svoja oružja"

Iz Šangaja za SportnetMaja Giljanović • ponedjeljak, 25.07.2011.
Rudić: "Iskoristiti svoja oružja"
Foto: Davor Sajko

Izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije Ratko Rudić s tribina je odgledao osminu finala između Crne Gore i Rumunjske i nakon susreta koji je Crnogorce promovirao u protivnike Hrvatske u četvrtfinalu neuvijeno iskazao uvjerenje da aktualni mogu pobijediti bivše prvake Europe.

Nakon susreta osmine finala između Crne Gore i Rumunjske (8:4) koji je dao protivnika Hrvatske u četvrtfinalu izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije Ratko Rudić je bez fige u džepu izjavio: “Dobili smo najtežeg od mogućih protivnika iz osmine finala, ali vjerujem u naš prolaz“. Najtrofejniji vaterpolski i treći najtrofejniji izbornik u povijesti ekipnih sportova (ispred su samo odbojkaški Rezende i Karpolj, Brazilac je osvojio 13, a Rus jednu medalju više od Rudićevih 32, nap. a.) je nastavio: “Odlično se međusobno poznajemo, nema među nama iznenađenja. Ključno je iskoristiti sva naša oružja, u tom slučaju rezultat koji priželjkujemo ne bi smio izostati“.

Objasnio je: “Smatram da smo kompletniji, posloženiji i u obrani i u napadu. Svaka utakmica je kombinacija igre s igračem više, s igračem manje, kontranapada, momčad koja pokaže više mogućnosti, više rješenja, više alternativa, koja bude pribranija, borbenija, organiziranija, ona je koja će nakon susreta imati razloga za veselje“.

Na koncu je zaključio: “Vjerujem u svoje igrače, siguran sam da smo pauzu nakon utakmica u skupini iskoristili na najoptimalniji mogući način i zato ponavljam mislim da imamo razloga za optimizam“.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.07.2011. u 13:53
    koliko ja znam treći su bili Hrvati na prošlom SP-u
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.07.2011. u 23:28
    finale pre finala?!?!?koliko znam,zvanicni svetski prvak j srbija,vice sampion je spanija,treci su bili madjari...ne vidim logiku...a pogotovo za crnogorce,sve sto imaju naucili su u srbiji,pocevsi od " fenomenalnog takticara" porobica,koji je zanat ucio kod manojlovica cak 4 godine...a... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • zrinkec25.07.2011. u 10:43
    Finale prije finala :D idemo naši
    zrinkec