Vodeni sportovi

Barač: "Presudit će duža klupa"

Iz Šangaja za Sportnet:Maja Giljanović • nedjelja, 24.07.2011.
Barač: "Presudit će duža klupa"
Foto: Sandro Donda

Netom što su odgledali susret osmine finala između Crne Gore i Rumunjske i svjedočili crnogorskoj pobjedi hrvatski su reprezentativci odradili trening s Talijanima i nakon sat vremena sparinga s vicepobjednicima Svjetske lige otkrili što misle o svom četvrtfinalnom protivniku. Dvojac Primorja Samir Barač i Petar Muslim dijeli optimizam, a evo na čemu ga temelje.

S Crnom Gorom smo na velikim natjecanjima dvaput igrali susrete na eliminaciju i oba puta, oba 2008. godine, dalje je išla Crna Gora: na Europskom prvenstvu u Malagi na putu do titule pobijedili su nas u polufinalu 9:7, a u četvrtfinalu Olimpijskih igara u Pekingu 7:6. Pobijedila nas je momčad izbornika Petra Porobića i na Europskom prvenstvu u Zagrebu u prvom kolu Skupine A, ali tih 9:11 brzo je zaboravljeno. Crna Gora je na koncu zauzela peto mjesto, a Rudićevi su izabranici na Savi otišli do kraja.

Posljednji naš međusobni susret otišao je na stranu Hrvatske: u drugom kolu završnog turnira Svjetske lige aktualni su protiv bivših europskih prvaka slavili 11:5, ali Crna Gora je prije 33 dana u Firenci igrala bez Aleksandra Ivovića, Nikole Janovića, Vjekoslava Paskovića i Borisa Zlokovića. Potonje dvojice nema ni u Šangaju, ali Ivović i kapetan te novi član dubrovačkog Juga Janović na SP-u drže konce crnogorske igre.

A nakon što su u nedjelju doznali protivnika i odradili jednosatni trening s Talijanima Petar Muslim je o sljedećem hrvatskom protivniku izjavio: “Pobjeda Crne Gore je očekivana, dobro se poznajemo, odlična su momčad, ali još ćemo večeras sjesti, analizirati njihovu igru protiv Rumunjske i dogovoriti taktiku. Iako nema tu previše mudrovanja, u svaki duel moramo ući maksimalno čvrsto, boriti se za svaku loptu i u svakom trenutku dati 100 %. Ovo je utakmica koju moramo pobijediti, sve drugo osim prolaza u polufinale apsolutno je neuspjeh. Jaki su na bekovskim pozicijama, igraju zonu, oslanjaju se na izvrsnog Šefika na golu. Zonu im moramo probiti šutevima izvana, pomaknuti ih, prisiliti ih na promjenu koncepcije, nametnuti svoju igru. Uspijemo li izborit ćemo polufinale“, zaključio je dojučerašnji mladostaš i novi član riječkog Primorja.

Slično svom novom suigraču na Kantridi razmišlja i Samir Barač: “Dovoljno je reći Ivović, Janović, Jokić, ta trojka nosi Crnu Goru, Jokić pokriva i obranu i napad, Ivović je i realizator i bek, a oko Janovića se sve vrti, on je taj koji drži konce crnogorske igre. Volio bih da odigramo agresivnije nego što su igrali Rumunji, plivački ih stisnuti, fizički nadjačati, a da bi nam to pošlo za rukom potrebna je duža klupa koju mislim i da imamo i da će upravo ta činjenica presuditi“, zaključio je kapetan.

Utakmica između Hrvatske i Crne Gore igra se u utorak u 10:40 po srednjoeuropskom vremenu, a ulog je i nastavak borbe za svjetsku medalju u Šangaju i olimpijska viza za London 2012. godine koju će izboriti tri prvoplasirane ekipe SP-a (četiri bude li i pobjednik Svjetske lige Srbija na koncu na podiju).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik24.07.2011. u 13:47
    znaci vizu za london ce izboriti ovi sto budu na drugom trecem i cetvrtom mestu jer se zna ko ce biti prvi
    Obrisan korisnik