Vodeni sportovi

Rudić: "Legitimni kandidati za najviši plasman"

Iz Šangaja za SportnetMaja Giljanović • utorak, 26.07.2011.
Rudić: "Legitimni kandidati za najviši plasman"
Foto: Sandro Donda

Nakon pobjede nad Crnom Gorom izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije Ratko Rudić opravdano nije štedio pohvale na račun svojih igrača. Svi su, kazao je, kad je trebalo dali svoj obol i u odličnoj, čvrstoj, koncentriranoj i discipliniranoj igri pokazali da su legitimni kandidati za najsjajniju medalju.

Izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije Ratko Rudić nakon izborene pobjede nad Crnom Gorom (9:6) u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Šangaju nije krio zadovoljstvo pokazanim: “Jako dobro smo odigrali, u početku je bilo teško što se fizičkog aspekta tiče, ali pripremali smo se za takav scenarij. Tražili smo da se pojača ritam igre, igrali na kartu da na raspolaganju imamo veći broj igrača, da smo bolje fizički pripremljeni, da nam momčad ima za takvu igru potrebnu širinu“.

Izbornik nije izdržao da ne poentira svim nevjernim Tomama: “Pokazali smo da i nakon lagane skupine možemo odlično odigrati“, nasmijao se i nastavio: “Pristup uoči susreta bio je maksimalno ozbiljan, priprema studiozna, a na samoj utakmici pokazali smo i visok motiv i zavidnu koncentraciju“. Je li sve funkcioniralo kao po špagi? “Bilo je i grešaka, nije da smo odigrali savršeno, ali za ovakvu utakmicu apsolutno sam zadovoljan pokazanim. Izborili smo Olimpijske igre i ovakvom igrom zajedno, po mom sudu, sa Srbijom i Mađarskom istaknuli kandidaturu za najviši plasman“.

Maro Joković je postigao četiri gola (šut 4/4), Josip Pavić zaustavio tucet crnogorskih šuteva i u drugi plan bacio dosad možda i najboljeg golmana turnira Denisa Šefika, tko je po Rudiću bio prvo ime susreta? Ili je to cijela momčad? “Svi su u ovoj pobjedi dali svoj obol, svi su vrhunski reagirali u trenutku kad je bilo potrebno. Od Pavića na golu, preko bekova do napada, svi su odigrali vrlo disciplinirano, taktički zrelo i u djelo sproveli dogovoreno prije susreta“.

Kad bi ipak morao birati što je slomilo Crnogorce? “Veći broj bekova omogućio nam je i veću kombinatoriku, jedan njihov pokušaj osujetio bi Burić, drugi Obradović, treći Buljubašić, sljedeći Bušlje. U pripremi susreta naglasak smo stavili na obranu s igračem manje, odlično smo u tim trenucima reagirali“.

U 15 sati po srednjoeuropskom vremenu igra se i posljednje četvrtfinale, Hrvatskoj najbitnije jer utakmica između Španjolske i Italije dat će nam protivnika u polufinalu (u četvrtak u 15 sati). Reprezentacija će susret aktualnih viceprvaka svijeta i finalista Svjetske lige odgledati uživo na tribinama, a pred početak na koga Rudić tipuje: “Italija je dosad možda malo više pokazala, ali ništa to ne znači u ovakvom sustavu natjecanja“.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.07.2011. u 20:43
    For those who are Crotian supporters and who supports Croatia in all sports, this is an international forum about sports: www.hottestsports.com, we are searching for some Croatian fans to come on the forum and support CRO in all sports, from Athletics to Swimming, from Rowing to Basketball. We are... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.07.2011. u 20:32
    ne secam se da li je ikada neka reprezentacija bila tako dobro poslozena kao srbija...pocev od golmana preko bekova i centara do organizatora...ali uzevsi u obzir svetsku titulu iz rima,kada je uspeh mojih ljubimaca bio veliko iznenadjenje,isto tako,moze se desiti da neko drugi bude najbolji na... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • cameosis26.07.2011. u 18:53
    on nije doktor, on je profesor.
    cameosis
  • Obrisan korisnik26.07.2011. u 18:19
    Nemojte mi Vlasica stavljat u istu recenicu sa Kostelicem i Rudicem, tu jos mozemo stavit pokojnog Ivica i Pilica...
    Obrisan korisnik
  • Vjeran26.07.2011. u 15:50
    Prisjetimo se sada rasprave o tome tko je najbolji hrvatski trener - Kostelić ili Vlašić (abecednim redom). Osobno, jedini ozbiljni protukandidat Ratku Rudiću za tu titulu, iz moje perspektive gledano, jest Nikola Pilić. Sve ovo ostalo samo su, više ili manje, osobe koje su uhvatile pramen kose... [više na forumu]
    Vjeran