Vodeni sportovi

Bušlje: "Svi za jednog, jedan za sve"

Iz Šangaja za SportnetMaja Giljanović • subota, 30.07.2011.
Bušlje: "Svi za jednog, jedan za sve"
Foto: EPA

Hrvatska vaterpolska reprezentacija u subotu u 10 sati po srednjoeuropskom vremenu u posljednjem je susretu na Svjetskom prvenstvu u prilici ostvariti i drugi cilj zacrtan pred polazak u Šangaj: primarni kako se okarakteriziralo plasman na Olimpijske igre u Londonu sljedeće godine ostvaren je još četvrtfinalnom pobjedom nad Crnom Gorom, a na putu do ispunjenja drugog, treće medalje na posljednja četiri SP-a, igračima izbornika Ratka Rudića stoje još aktualni olimpijski pobjednici Mađari. U petak, dan prije susreta za treće mjesto, u hotelu Huating Towers gdje je reprezentacija smještena, pred hrvatske su novinare izašli Miho Bošković i Andro Bušlje.

Najbolji strijelac hrvatske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Šangaju Miho Bošković ni nakon prospavane noći nije mogao objasniti igru aktualnih europskih prvaka u polufinalnoj utakmici protiv Italije: "Teško mi je naći objašnjenje za black-out koji nam se dogodio protiv Talijana. Da nam je netko rekao da možemo odigrati ovakav susret teško da bismo vjerovali da je to moguće. Prvo poluvrijeme kao da nismo postojali, neshvatljivo, naša igra bila je neprepoznatljiva. Kao da nismo izvukli pouku iz polufinalnog susreta završnice Svjetske lige u Firenci koje smo izgubili na sličan način" (u Firenci su Talijani vodili 5:1 i 6:2 prije nego su pobjedu čupali i iščupali na peterce, 13:11, nap. a.).

"I dalje smatram da smo kvalitetnija momčad od Talijana, ali dogodilo se to što se dogodilo, ostaje nam se podići i u utakmici s Mađarskom uzeti medalju", izjavio je Bošković. Bivši jugaš, od prošlog ljeta član Vasasa, "insajderski" poznaje sljedećeg hrvatskog protivnika. Koliko će olimpijski pobjednici biti uzdrmani nakon prokockanog dobivenog susreta polufinala protiv Srbije (14:15 nakon produetaka), vodili su u drugom poluvremenu i četiri gola razlike, zasigurno će i momčadi nedvojbene klase kao to je Mađarska biti teško zatomiti uvjerenje da joj je mjesto u finalu u borbi za najviši plasman, a ne se u utakmici za treće mjesto protiv Hrvatske boriti za utješnu nagradu?

"Svakako da mogu biti uzdrmani i u tom trenutku ključnim bi se moglo ispostaviti otvaranje susreta. Krenemo li dobro, koncentrirano od prve minute, nervoza Mađara još će i više porasti, okrenut će se individualnim rješenjima, žuriti i tu je naša šansa. Moramo odigrati disciplinirano, biti organizirani i iskoristiti i najmanju pukotinu koja se otvori u njihovoj igri". Gdje leže mađarske slabosti? "Golman im oscilira" (Viktor Nagy, nap. a.) "u jednoj utakmici ima 17, u sljedećoj tri obrane. Imaju klasnog beka" (Miklosa Gor Nagyja, nap. a.) "njega treba opteretiti kao što je to u polufinalu učinila Srbija, čim prije ga navesti na tri osobne".

Andro Bušlje, kojem ozljeda arkade zadobivena u četvrtfinalu nakon lakta Tičića ne pravi ni najmanje probleme, nadovezao se: "Nesumnjivo su vrhunska momčad. Ne smijemo napustiti svoju organizaciju igre, ključno je izbjeći svoenje utakmice na kontru i rekontru, u takvom odnosu snaga prednost je na mađarskoj strani. Moramo kontrolirati šut, dodavanja, igrača više. Svi su opasni, Madaras i Biros pogotovo, ali odigramo li na svom nivou, svi za jednoga i jedan za sve, siguran sam da možemo do pobjede".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik30.07.2011. u 12:54
    svi za jednog,svatko za sebe
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.07.2011. u 11:18
    dobili smo madjare 12-11
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.07.2011. u 10:13
    Problem je u tome sto Hrvatska nije najbolja ekipa na turniru. Nit je kao ekipa najbolja, nit ima najbolje igrace. A euforija domaceg terena ne moze da vazi i van njega.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.07.2011. u 09:28
    Nije mi jasno zasto novinari povladuju Rudicu i padaju na fore tipa cilj je medalja. Kakav primarni cilj plasman na OI, pa nije ovo kosarka. Da ih vodi Slavko Goluza otisli bi na OI. I drugi cilj nam nije medalja nego zlato, ako imas najbolju ekipu na turniru samo zlato ti moze bit cilj. Zao mi je... [više na forumu]
    Obrisan korisnik