Ostali sportovi

Vlašić ponovno bez prve pozicije

Iz Sportskog parka Mladost:Ana Legradi • utorak, 13.09.2011.
Vlašić ponovno bez prve pozicije
Foto: Davor Sajko

U najzanimljivijoj disciplini iz hrvatskog kuta gledanja na ovogodišnjem memorijalnom mitingu Boris Hanžeković, koji je u Zagrebu po 61. put okupio najbolje hrvatske i svjetske atletičare, Blanka Vlašić završila je na drugom mjestu u skoku u vis. Pobijedila je Ana Čičerova, vlasnica naslova s nedavnog Svjetskog prvenstva u Daeguu.

Osim Blanke Vlašić, Hrvatska je imala još jednu predstavnicu u disciplini skok u vis. 21-godišnja Ana Šimić je od prve išla preko 1,75 metara, visine koju su sve ostale skakačice preskočile. Atletičarka koja je ove godine najviše skočila 1,92 prvi je puta rušila letvicu na 1,80. Šveđanka Ebba Jungmark je od prve skočila istu visinu, a mlada Šimić je visoko preko 1,80 u drugom pokušaju uspjela preskočiti letvicu.

Kada je letvica podignuta na 1,85, Jungmark, Ruskinje Elena Slesarenko, Svetlana Školina i svjetska prvakinja Ana Čičerova preskaču od prve, kao i ljubimica zagrebačke publike Blanka Vlašić. Šimić je istu visinu preskočila u drugom pokušaju.

Visinu od 1,90 od prve preskaču Vlašić, Čičerova i Jungmark, dok Slesarenko i Školina preskaču u drugom pokušaju. Šimić se nažalost oprostila od mitinga na 1,90. Letvica je potom podignuta za četiri centimetra, a od daljnjeg natjecanja oprostila se Slesarenko, dok preko 1,97 nisu išle Jungmark i Školina.

Aktualna svjetska prvakinja nastavila je borbu s hrvatskom rekorderkom. Visinu od dva metra prvi puta preskače Čičerova, a na žalost publike, Vlašić ne ide isprve, ali je unatoč bolovima u lijevoj nozi dva metra preskočila u drugom pokušaju.

Na visini 2,04 letvicu su sva tri puta rušile Vlašić i Čičerova, a s jednim skokom prednosti s dva metra, Ruskinja je na koncu zauzela prvu poziciju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!