Ostali sportovi

Vlašić: "Red je da vratim Čičerovoj"

Iz Sportskog parka Mladost:Ana Legradi • utorak, 13.09.2011.
Vlašić: "Red je da vratim Čičerovoj"
Foto: Kristijan Komarica

Na 61. izdanju zagrebačkog mitinga Boris Hanžeković, najbolja hrvatska sportašica Blanka Vlašić nije uspjela pobijediti aktualnu svjetsku prvakinju Anu Čičerovu. Nakon nastupa u glavnom hrvatskom gradu, Blanka je bila zadovoljna skokom iznad dva metra i najavila pobjede u sljedećoj sezoni.

"Drago mi je da sam stigla u Zagreb, ovo je bila naporna sezona, dugo sam čekala Svjetsko prvenstvo i umorila sam se", izjavila je naša najbolja atletičarka Blanka Vlašić nakon što je u samo dva tjedna dva puta uzela drugo mjesto, ponovno je u leđa gledala Ruskinji Ani Čičerovoj.

"Ozljeda me ovaj puta spriječila da skočim od prve 2,04, ali mi je drago da sam u formi i da ponovno skačem dva metra", kratko je prokomentirala Vlašić svoju ozljedu lijeve noge.

Blanka je zahvalila svojim navijačima na potpori tokom perioda u kojem nije osvajala prve pozicije. "Vjerujem da sam skokom iznad dva metra oduševila navijače jer se ove sezone baš i nismo nagledali skokova iznad dva metra. Zahvaljujem svim svojim navijačima na riječima potpore u ovom periodu kada nisam bila na prvom mjestu. To je lijepa gesta."

"Ne gledam na današnju drugu poziciju kao na težak psihički poraz. Dapače, sada sam ja na redu da joj vratim", uz smiješak je odgovorila na pitanje vezano uz ponovnu pobjedu aktualne svjetske prvakinje.

Vlašić nije skakala 2,02, kao ni Čičerova, već su, nakon dva metra, odmah išle na 2,04. "Mislim da je to bilo posve realno za očekivati, ipak nikada neću znati da li sam mogla skočiti tu visinu ili ne. Vjerujem da će sljedeća sezona biti bolja uz skokove iznad dva metra."

Čičerova se nakon natjecanja obratila medijima u dobrom raspoloženju, večeras je skakala uz prehladu i ozljedu noge. "Mislim da sam napravila dobar rezultat s obzirom na svoje trenutne ozljede. Ovo je moja priprema za London. Vjerujem kako će skokovi u Londonu biti odlični jer se dosta djevojaka vraća na mitinge."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.09.2011. u 19:18
    Interesantno je kako svi primjećuju, i to je glavna srž vijesti, da je ona "tek peta" a nikome ne bode oči i ne primjećuje se da je osvojila Dijamantnu ligu u svojoj disciplini drugu godinu za redom. Tipično, još jednom se (NA ŽALOST) potvrđuje teza da smo bijedna, nezahvalna i pokvarena nacijica... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.09.2011. u 06:42
    puno govore ona i joško - dolaze težka vremena za Blanku...čičrova je jednostavno bolja
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.09.2011. u 03:43
    sve je to joškova igra, prevliki egocentrik koji nemoze prihvatiti da je netko u određenom trenutku bolji, blanka je jedna od najvecih visasica u povijeti i to nam nitko nemoze uzeti
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.09.2011. u 23:12
    svaka cast B.V. kaj je do sada radila za ovaj sport i Hrvatsku. ali moram reci da je ona za mene jedna umisljena, prepotentna i arogantna osoba
    Obrisan korisnik
  • rider1113.09.2011. u 22:41
    jel u redu pljuvat po curi koja je 10 godina u vrhu svjetske atletike... tipična hrvatina, kad ne ide pljuvaj jer ništa nije sveto, šta bi bila neka blanka vlašić malo je reć sramota
    rider11