Ostali sportovi

Bolt ispisao povijest Hanžeka

Branimir Markota • utorak, 13.09.2011.
Bolt ispisao povijest Hanžeka
Foto: Davor Sajko

U kraljevskoj utrci kraljice sportova ovogodišnjeg Hanžeka svjetla reflektora bila su usmjerena u samo jednog čovjeka, Usaina Bolta, svjetskog rekordera i jednog od najpopularnijih sportaša današnjice. U utrci u kojoj su sva osmorica sprintera u životu trčala ispod 10 sekundi, na stotki u kojoj su sudjelovala tri svjetska i dva olimpijska pobjednika, Bolt je pokazao svoju neprikosnovenost u ovoj disciplini i s 9,85 srušio rekord mitinga, koji je držao Tyson Gay s 9,92.

Usain Veliki Bolt opet je napravio ono što najčešće čini kada nastupa na atletskim utrkama, ukrao je šou. U najbržoj utrci Hanžeka svih vremena veliki Jamajčanin je pomeo konkurenciju i s 9,85 se upisao u povijesne knjige Hanžekovićevog memorijala.

Bolt je zaspao na startu, vjerojatno zbog nedavnog izbacivanja sa stotke s nedavnog Svjetskog prvenstva u Daeguu. Sjajno su startali brončani s nedavnog SP-a, institucija atletike 35-godišnji Kim Collins te sprinter s Trinidada Richard Thompson.

Međutim, u drugom dijelu staze budi se Bolt i svojim karakterističnim dugim korakom između 60-tog i 80-tog metra prestiže sve svoje suparnike i uvjerljivo stiže prvi u cilj. Drugi je u ciljnu ravninu stigao Collins, a treći Richard Thompson.

Vrijeme je stalo uz Stadion na Savi, svi su se ustali i pozdravili pljeskom jednog od najboljih sportaša svih vremena.

100 metara (m)
1. Usain Bolt (JAM) 9,85
2. Kim Collins (SKN) 10,01
3. Richard Thompson (TRI) 10,03
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!