Ostali sportovi

Bolt: "Vratit ću se u Zagreb"

Ana Legradi, Branimir Markota • utorak, 13.09.2011.
Bolt: "Vratit ću se u Zagreb"
Foto: Kristijan Komarica

Sama pojava Usaina Bolta mamila je uzdahe prisutnih uz Stadion na Savi. No, prije same utrke u zraku se nisu mogli čuti ni muhe ni komarci. Iako ne smijemo podcijeniti ostale discipline, cijeli Hanžek stao je u ovih Boltovih 9,85 sekundi.

Nakon utrke čuli smo i prve izjave najbržeg čovjeka današnjice koji, iako je srušio rekord mitinga, nije bio zadovoljan startom utrke: "Očekivao sam bolje. Loše sam krenuo u utrku, zeznuo sam start, ali sam to kasnije ispravio."

Kao da ga je za bolji start omelo nedavno izbacivanje s finala stotke na nedavnom Svjetskom prvenstvu u Daegu. Bolt je na tu tvrdnju izjavio: "Bilo je bolje nego u Daegu. Unatoč lošem startu dobro je ispalo imam još jednu utrku do kraja sezone i nadam se da ću i tamo biti dobar."

Osvrnuo se Bolt i na posljednju utrku sezone u Bruxellesu: "U Bruxellesu me očekuje važna utrka Dijamantne lige. Trčat ću tamo najbolje što mogu."

Za kraj je Bolt pohvalio vremenske uvjete na stadionu, zahvalio se navijačima te poslao poruku svim ljubiteljima atletike u Hrvata da ga mogu očekivati i dogodine: "Vrijeme je bilo prekrasno. Skoro najbolje koje sam imao ove sezone. Drago mi je da je bilo puno navijača. Hvala im. Upravo zbog njih sam opušten i mogu se usredotočiti i na zabavu. Nadam se da ću se vratiti u Zagreb i sljedeće godine."

Jedna od zvijezda utorka na Mladosti bio je i Dayron Robles. 24-godišnji Kubanac je u Zagrebu po četvrti puta pobijedio u memorijalnoj utrci Borisa Hanžekovića na 110 metara s preponama, a u Zagreb je stigao unatoč problemima s ozljedom.

U disciplini 110 metara s preponama Robles je uspio popraviti svoj najbolji rekord sezone s 13,01 na 13,00 i ljepom gestom osvojio navijače. "Imao sam probleme s ozljedama, ali sam stigao u Zagreb jer je sve to dio mojeg posla. Da nisam imao problema s lijevom nogom, uspio bih napraviti i bolji rezultat, ali sam zadovoljan."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik14.09.2011. u 07:26
    bolt je u svim sportovima no.1
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.09.2011. u 03:36
    facooo
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.09.2011. u 02:07
    jel to Bolt zasjenija našu Blankicu :(
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.09.2011. u 00:00
    Vratit će se? Nema govora!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.09.2011. u 22:53
    showman :D
    Obrisan korisnik