Nogomet

Udinese sretno do bodova, poraz Celtica

Josip Piršljin • četvrtak, 15.09.2011.
Udinese sretno do bodova, poraz Celtica
Foto: EPA

U prvom kolu u skupinama G, H i I Europske lige nije bilo većih iznenađenja. Udinese je dosta sretno došao do sva tri boda protiv Rennesa, madridski Atletico je bez puno muke svladao Celtic, a pobjede su još upisali i nogometaši Club Bruggea, Brage, AZ-a i Metalista.

Skupina G

AZ Alkmaar - Malmö 4:1
(Altidore 21', Elm 33', Maher 39', Holman 49'/Larsson 72')

Alkmaar je na svom terenu ugostio švedski Malmö, a Nizozemci su pitanje pobjednika uspjeli riješiti već u prvih 45 minuta. Za 1:0 precizan je bio Josmer Altidore u 21. minuti, a nedugo potom domaći su povećali svoju prednost iz jedanaesterca preko Rasmusa Elma nakon prekršaja Ricardinha.

Samo šest minuta nakon toga Malmö je primio novi pogodak. Za visokih 3:0 s čime se otišlo na predah pogodio je Adam Maher. Domaći sastav nije stao niti u nastavku susreta, već su i dalje punili švedsku mrežu, a na 4:0 povisio je Brett Holman. Protivnik zagrebačkog Dinama u play-offu Lige prvaka uspio je do kraja susreta ublažiti poraz preko Daniela Larssona koji je bio precizan iz kaznenog udarca.

Austria Beč - Metalist 1:2
(Jun 7'/Gueye 56', Xavier 79')

Metalist je u Beču osvojio vrlo važne bodove za nastavak natjecanja u skupini G iako su loše ušli u susret. Austrija je prva došla do prednosti, a za 1:0 zabio je Tomas Jun veoma rano, već u sedmoj minuti. Ukrajinci su u prvom dijelu više pokazali od domaćih, stvorili su nekoliko izglednih situacija, ali na odmor se otišlo s minimalnom prednošću Austrijanaca.

Ipak, u nastavku su gosti došli do preokreta. Najprije je izjednačujući pogodak postigao Papa Gueye u 56. minuti, a desetak minuta prije posljednjeg sučevog zvižduka Metalist prelazi u vodstvo. Pascal Grunwald je srušio u svom kaznenom prostoru Jonathana Cristalda, a s bijele je točke bio precizan Brazilac Cleiton Xavier.

Skupina H

Club Brugge - Maribor 2:0
(Odjidja-Ofoe 7', Dirar 24')

Maribor se nakon senzacionalnog izbacivanja škotskog Rangersa nadao povoljnom rezultatu i u Belgiji, ali doživjeli su poraz. Club Brugge je vrlo rano došao do početnog vodstva protiv gostiju iz Maribora. Igrala se tek sedma minuta kada je mrežu vratara Jasmina Handanoviča pogodio Vadis Odjidja-Ofoe.

Slovenci su pokušali uzvratiti, ali u 24. minuti su primili novi pogodak, a strijelac je bio Marokanac Nabil Dirar. Do kraja nije bilo promjene rezultata, a gostima je isključen Aleksander Rajčevič nakon drugog žutog kartona. U sastavu slovenskog prvaka nastupao je hrvatski igrač Dejan Mezga, dok je na klupi bio Zoran Lesjak.

Birmingham - Braga 1:3
(King 71'/Helder Barbosa 7', 88', Lima 59')

Prošlosezonski finalist Europske lige, portugalska Braga, gostovala je u Engleskoj kod Birminghama i na startu upisala prva tri boda. Sastav Leonarda Jardima do vodstva je došao u sedmoj minuti pogotkom Heldera Barbose, a novi gol za portugalsku ekipu zabio je Brazilac Lima sredinom drugog poluvremena.

Engleski drugoligaš uspio je smanjiti rezultat dvadesetak minuta prije isteka vremena i vratiti nadu u povoljan ishod kada je zabio Marlon King, ali za potvrdu slavlja Brage drugi gol na utakmici je postigao Barbosa u 88. minuti.

Skupina I

Udinese - Rennes 2:1
(Di Natale 39', Armero 83'/Hadji 18')

Na stadionu Friuli u Udinama slavili su domaći nogometaši iako je povela gostujuća momčad. Igrala se 18. minuta kada je Stephane Dalmat dugačkom loptom sjajno uposlio Youssoufa Hadjija, a Marokanac šalje loptu u mrežu kroz noge Samiru Handanoviču. Nakon tog pogotka domaći igrači su počeli više prijetiti, a izjednačujući pogodak postigao je Antonio Di Natale pred kraj prvog dijela.

Rennes je stvarao veliki broj izglednih situacija, a u više navrata gol Udinesea morao je spašavati Handanovič. U drugom poluvremenu se činilo kako su Francuzi bliži novom pogotku, ali sedam minuta prije kraja gol ipak postiže Udinese nakon akcije Kwadwa Asamoaha i Pabla Armera.

Atletico Madrid - Celtic 2:0
(Falcao 3', Diego 69')

Madridski Atletico, pobjednik Europske lige iz 2010. godine, upisao je pobjedu na startu skupine I. Španjolci su slavili protiv uvijek neugodnog Celtica, a do vodstva ih je doveo Kolumbijac Radamel Falcao već u trećoj minuti susreta. Na stadionu Vicente Calderon domaći nogometaši su kroz većinu susreta kontrolirali igru i bili bolji suparnik, a do povećanja vodstva došli su u drugom dijelu utakmice.

U 69. minuti za 2:0 domaćih zabio je Brazilac Diego udarcem u suprotni kut vratara Frasera Forstera nakon akcije s Ardom Turanom. Do kraja nije više bilo golova, te je Atletico preuzeo čelno mjesto u skupini I.

Europska liga, skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

AZ Alkmaar4:1Malmö
Austria Beč1:2Metalist Harkiv
1Metalist Harkiv 615:6+914
2AZ Alkmaar 610:7+38
3Austria Beč 610:11-18
4Malmö 64:15-111

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Europska liga, skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

AZ Alkmaar4:1Malmö
Austria Beč1:2Metalist Harkiv
1Metalist Harkiv 615:6+914
2AZ Alkmaar 610:7+38
3Austria Beč 610:11-18
4Malmö 64:15-111

Izdvojeno

  • Hey Jude...

    Piše: Petar Jenjić

    Hey Jude...

    Engleska i Španjolska prošle su u četvrtfinale Europskog prvenstva. Ishod je to koji se očekivao u najavama, ali ni jednima ni drugima nije...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • The Phantom16.09.2011. u 07:52
    Škoti nastavljaju sa padom svojeg nogometa iako nije sramota izgubit od boljega i to u gostima. Prinove kod Španjolaca se pokazale kao pojačanja, vidit ćemo šta će biti sve do kraja sezone
    The Phantom
  • lambik16.09.2011. u 01:39
    Evo mene iz Brugge-a. O utakmici se nema previse reci. Club je u prvom poluvremenu unatoc ne bas uvjerljivoj igri i poprilicnom broju slampavosti bez problema dosao do 2-0. Drugo poluvrijeme je za Club bilo vise-manje odradjivanje posla. Mada Maribor je slozio par lijepih prilika, ali falio je... [više na forumu]
    lambik