Nogomet

Goropadni Anderlecht, nula Schalkea

Branimir Markota • petak, 16.09.2011.
Goropadni Anderlecht, nula Schalkea
Foto: EPA

Odigrano je nekoliko zanimljivih utakmica u skupinama J, K i L Europske lige. Treba izdvojiti uvjerljivi Anderlecht protiv grčkog AEK-a, te važne gostujuće pobjede Odensea u Krakovu i Lokomotiva u Grazu.U derbiju skupine K Fulham i Twente su remizirali kao i Schalke u gostima kod Steaue.U Haifi je domaći Maccabi uzeo puni plijen protiv ciparskog AEK-a.

Skupina J

Maccabi Haifa – AEK Larnaca 1:0
(Ghadir 54')

U skupini siromašnoj golovima u Haifi su svoju utakmicu odigrali domaći Maccabi i ciparski AEK Larnaca. U vrlo tvrdom prvom poluvremenu mreže su mirovale. Domaćin je imao nešto više od igre, no napadači izraelskog kluba u prvom dijelu nisu namjestili nišanske sprave.

U nastavku su domaćini ipak bili opasniji po gol Ciprana te su poveli već u 54. minuti pogotkom Ghadira. Medvjeđu uslugu domaćinima napravio je gostujući igrač Murillo koji je pocrvenio u 82. minuti te tako olakšao domaćinima da mirno privedu utakmicu kraju.

Steaua – Schalke 0:0

U recesijskoj utakmici večeri punoj grubosti i nezanimljivog nogometa Steaua i Schalke su potpuno podbacili i razočarali rumunjsku publiku. Obje momčadi su imali po nekoliko izglednih prilika, no napadači su večeras bili slabije karike svojih momčadi. Posebno se to odnosi na prošlogodišnjeg polufinalista Lige prvaka koji nije opravdao ulogu favorita.

Skupina K

Fulham – Twente 1:1
(Johnson 19',/De Jong 41')

Zanimljivu utakmicu odigrali su večeras na Craven Cottageu dvije nominalno najjače momčadi skupine K Europske lige. Domaćin predvođen nizozemskim stručnjakom i bivšim igračem Twentea Martinom Jolom odlično je otvorio susret i poveo je već u 19. minuti preko Johnsona. Gostima je trebalo dvadesetak minuta da dođu k sebi, te su u 41. minuti izjednačili preko De Jonga i tim rezultatom se odlazi na odmor.

Nastavak utakmice nam donosi puno lošiji nogomet u kojem su grubošću prednjačili domaći nogometaši. Na kraju nam se podjela bodova čini kao najrealniji ishod ovog derbija skupine K.

Wisla – Odense 1:3
(Kirm 54'/Johansson 35', Utaka 80', Jensen 90')

U drugoj utakmici skupine K snage su u Krakovu odmjerili domaća Wisla i danski Odense. Izrazito domaćinska momčad Wisle našla se u zaostatku nakon prvog poluvremena. Gosti su iskoristili slabost domaće obrane te su poveli u 35. minuti pogotkom Johanssona na asistenciju Sorensena, a rezultat se do kraja prvog dijela nije mijenjao.

U nastavak su domaćini ušli znatno agresivnije i rezolutnije što je urodilo plodom već u 54. minuti. kada je slovenski veznjak Andraž Kirm zatresao mrežu gostiju za 1:1. Gostima je trebalo dvadesetak minuta da se saberu i ponovno odvedu utakmicu na svoj mlin. Strijelac za goste u 80. minuti bio je Utaka. Nakon toga Wisla se otvorila što je Odense iskoristio i u 90. minuti preko Jensena postavio konačnih 3:1.

Skupina L

Anderlecht – AEK Atena 4:1
(Suarez 16', 40', 84', Jovanović 33'/Leonardo 36')

Dopadljivu utakmicu odigrali su večeras stari znanci iz prošlogodišnjeg izdanja Europske lige Anderlecht i atenski AEK u okviru skupine L. Belgijci su potpuno nadigrali Grke u prvom poluvremenu te su na odmor otišli s prednošću od 3:1. Dvostruki strijelac za Anderlecht bio je Suarez, a u strijelce se upisao i srpski reprezentativac Lane Jovanović. Strijelac za Atenjane bio je Leonardo.

U drugom poluvremenu nismo vidjeli rapsodiju golova kao u prvom dijelu. Anderlecht je mirno čuvao stečenu prednost iz prvog dijela što je dodatno razljutilo goste koji su grubom i nervoznom igrom zaradili crveni karton u 77. minuti, točnije Manolas je zaradio u dvadesetak minuta dva žuta kartona. Anderlecht je brojčanu prednost brzo iskoristio te je u 84. minuti preko večeras posebno raspoloženog Suareza došao do uvjerljivih 4:1. Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao.

Sturm – Lokomotiv 1:2
(Szabics 14'/Obinna 28', Sičev 29')

Utakmica u Grazu između Sturma i Lokomotiva kasnila je oko pola sata zbog nevremena koje je pogodilo Štajersku. Međutim, loši vremenski uvjeti nisu spriječili aktere da odigraju zanimljivu utakmicu, posebno u prvom dijelu kada smo vidjeli 3 pogotka. Domaćin je poveo preko Szabicsa u 14. minuti, no gosti preko Obinne u 28. i Sičeva minutu kasnije okreću rezultat i odlaze na predah s prednošću.

Drugo poluvrijeme nije ni izbliza bilo efikasno kao prvo. Domaćin je svim silama uspio doći do izjednačenja, no čvrsta gostujuća obrana je zaustavila sve izlete domaćina u gostujuću polovicu terena te je tako Lokomotiv na otvaranju Europske lige došao do tri važna boda u gostima.

Europska liga, skupina J

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Maccabi Haifa1:0AEK Larnaca
FCSB0:0Schalke 04
1Schalke 04 613:2+1114
2FCSB 69:11-28
3Maccabi Haifa 610:12-26
4AEK Larnaca 64:11-75

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Europska liga, skupina J

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Maccabi Haifa1:0AEK Larnaca
FCSB0:0Schalke 04
1Schalke 04 613:2+1114
2FCSB 69:11-28
3Maccabi Haifa 610:12-26
4AEK Larnaca 64:11-75

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!