Tenis

Milas "imala" Morgosovu

Maja Giljanović • četvrtak, 06.10.2011.
Milas "imala" Morgosovu

Srijeda u Solinu donijela je nastavak susreta prvog kola, osminu finala izborile su Dijana Banovec, Matea Ćurić i Iva Mekovec, a Katja Milas je poklekla u tie-breaku trećeg seta.

Nakon Silvije Njirić, Blage Delić, Bernarde Pere i Petre Šunić svoj nastup u Solinu odmah na startu okončala je i Katja Milas. 18-godišnjakinja (799.) je protiv 131 poziciju bolje rangirane Karin Morgosove dobila prvi set (7:6), ali u nastavku osma nositeljica je izbjegla sudbini koja ju je snašla u Zagrebu prije tri tjedna kad je u kvalifikacijama od nje bila bolja jedna druga Hrvatica, Petra Šunić (6:1, 4:6, 6:2).

Slovakinja je nakon velike borbe preokrenula na 6:2, 7:6 i Milas zalupila vrata plasmana u prvu osminu finala nakon što je na Challengerima u Sarajevu (Kovinić) i Zagrebu (Lukič) izgubila u prvom kolu glavnog ždrijeba, a prošlog tjedna u Umagu (Mahalkova) još u kvalifikacijama.

Prosjek prolaznosti podigle su zato Dijana Banovec, Matea Ćurić i Iva Mekovec: osminu finala u Solinu tako je nakon Ivane Klepić (Delić) i Eme Mikulčić (Pons) izborilo pet Hrvatica.

Banovec nije gubila vrijeme protiv kvalifikantice Agnes Bukta (6:3, 6:1), četiri je gema ispustila i Ćurić protiv kvalifikantice Tereze Hejlove (6:1, 6:3), a set nije izgubila ni Mekovec protiv Viktorije Malove (6:2, 6:4).

Druga nositeljica Banovec za četvrtfinale igra protiv Petre Krejsove, Ćurić je izvukla treću nositeljicu koja je u prvom kolu pobijedila Peru Anju Prislan, Mikulčić igra protiv na startu bolje od Šunić Lucije Butkovske, Klepić čeka peta nositeljica Gracie Radovanovic, a Mekovec Morgosova.

Neda Koprčina i Pera protiv Ilijane Ivić i Matee Zemunik (6:2, 6:0) izborile su četvrtfinale parova, a Delić i Klepić protiv Anna-Lene Friedsam i Aline Wessel (2:6, 3:6) i Banovec i Ćurić protiv Radovanovic i Dejane Raickovic (0:6, 2:6) oprostile su se u prvom kolu.

Solin, 1. kolo:
BANOVEC (Hrvatska, 2) - Bukta (Mađarska, q) 6:3, 6:1, ĆURIĆ (Hrvatska, wc) - Hejlova (Češka, q) 6:1, 6:3, MEKOVEC (Hrvatska, q) - Malova (Slovačka) 6:2, 6:4, MILAS (Hrvatska) - Morgosova (Slovačka, 8) 7:6(9), 2:6, 6:7(4)

1. kolo parova:
KOPRČINA/PERA (Hrvatska, wc) - IVIĆ/ZEMUNIK (Hrvatska, wc) 6:2, 6:0, DELIĆ/KLEPIĆ (Hrvatska) - Friedsam/Wessel (Njemačka) 2:6, 3:6, BANOVEC/ĆURIĆ (Hrvatska) - Radovanovic/Raickovic (Francuska/Njemačka, 4) 0:6, 2:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisWTA Tour
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!