Tenis

Banovec ukrotila i vjetar i Zločovu

Maja Giljanović • ponedjeljak, 10.10.2011.
Banovec ukrotila i vjetar i Zločovu
Foto: Kristijan Komarica

Ni prva nositeljica Zuzana Zločova s druge strane mreže ni jaka bura nisu zaustavili Dijanu Banovec da u finalu 10.000 $ vrijednog ITf Futuresa u Solinu osvoji prvi naslov 2011. i prvi nakon Bola u listopadu prošle godine. Slovakinja je nakon Umaga prije 15 dana protiv Tereze Mrdeže ponovno zapela na posljednjoj prepreci, Banovec je slavila 7:5, 7:5.

U polufinalu Umaga prije dva tjedna Zuzana Zločova je Dijanu Banovec pobijedila s dvaput po 6:3, u nedjeljnom finalu Solina po jakoj buri bolje se snašla Zagrepčanka i Slovakinju ostavila da se drugi tjedan uzastopce nakon finala pita što je krenulo naopako.

U Umagu je Zločovu pobijedila Tereza Mrdeža, a u Solinu je izgubila od 40. pozicije slabije rangirane Banovec. 19-godišnja Zagrepčanka u svom je prvom finalu sezone odmah otišla i do kraja i podigla trofej prvi put nakon Futuresa u Bolu u listopadu prošle godine. Banovec je pokazala više u ključnim trenucima i na koncu s dvaput po 7:5 prvu nositeljicu ostavila kratkih rukava.

Naslov u paru odlazi u Češku, prve nositeljice Martina Borecka i Petra Krejsova nadoknadile su gubitak prvog seta i nepostavljene Slovakinje Karin Morgosovu i Lenku Tvaroskovu pobijedile 3:6, 6:4, 10-3.

Solin, finale:
BANOVEC (Hrvatska, 2) - Zločova (Slovačka, 1) 7:5, 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisWTA Tour
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!