SP 2011. žene - Završnica, za 3. mjesto, 18.12.2011, 17:30 h
Danska
Danska 18:24(9:9) Španjolska
Španjolska

Španjolkama svjetska rukometna bronca

Damir Žbulj • nedjelja, 18.12.2011.
Španjolkama svjetska rukometna bronca

U susretu za treće mjesto na Svjetskom prvenstvu za rukometašice Španjolska je nakon izjednačenog prvog poluvremena, u nastavku utakmice slomila Dansku te se tako okitila brončanom medaljom. Susret je na kraju završen sa njihovih šest pogodaka viška, bilo je 24:18.

U susret su bolje krenule španjolske rukometašice, vodile 2:0 i 3:1, ali do devete minute Dankinje stižu do izjednačenja. U narednim minutama igra se pogodak za pogodak, dok je na ulasku u 20. minutu +2 je za Dansku (8:6). No, s dva uzastopna pogotka Španjolke Martin ponovno je sve poravnato.

U posljednjih sedam minuta gledatelji su vidjeli samo po pogodak na obje strane terena pa se na odmor odlazi izjednačenim rezultatom, a na semaforu je bilo 9:9.

Vezane vijesti

Danske rukometašice bolje su otvorile nastavak utakmice, ponovno su u prednosti od dva pogotka, ali u 35. minuti kreće serija Španjolki. Postižu šest uzastopnih pogodaka, u 43. minuti je njihovih +4, a na 16:12 postavila je Pena.

Španjolska je kontrolirala utakmicu u tim minutama, nisu njihove rukometašice dozvolile da im se protivnice približe, a kada je Mangue zabila za +6 (20:14), desetak minuta prije kraja, bio je to znak da je utakmica gotovo odlučena. Od tog trenutka uspjele su su i jedne i druge reprezentativke za svoje ekipe postići po četiri pogotka, a rezultat se na kraju zaustavio na 24:18.

Kod pobjednica fantastična je bila vratarka Silvia Navarro s 19 obrana, Carmen Martin postigla je deset pogodaka, dok je Nerea Pena dodala još četiri. U danskim redovima Pedersen na golu 'samo' je devet puta zaustavila protivničke šuteve, što je sigurno i jedan od razloga pobjede Španjolki. Norgaard je zabila četiri pogotka, dok su Burgaard i Krogshede postigle po tri.

Španjolska je ovom pobjedom i osvojenom brončanom medaljom na fenomenalan zaključila ovaj turnir, dok danskim rukometašicama ostaje utjeha da su s pomlađenom reprezentacijom, bez nekoliko izuzetno važnih reprezentativki stigle do same završnice natjecanja.

SP 2011. žene - Završnica

za 3. mjesto

Danska18:24Španjolska

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Rukomet
  • Najnovije
  • Najčitanije

SP 2011. žene - Završnica

za 3. mjesto

Danska18:24Španjolska

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik19.12.2011. u 14:50
    2x 4.mj, iako dosta pomlađene igrale su i na ovom natjecanju polufinale. očekujem ih i na Olimpijadi barem u polufinalu. Ruskinje i Crnogorke moraju hitno nešto poduzeti žele li bolje plasmane.
    Obrisan korisnik
  • ALGHAZANTH18.12.2011. u 21:08
    Na nekom drugom natjecanju Danska će igrati značajniju ulogu pa vjerujem da će početi stizati i medalje.
    ALGHAZANTH