Vodeni sportovi

Sukno: "S Crnom Gorom moramo bolje"

Matej Milanović • ponedjeljak, 16.01.2012.
Sukno: "S Crnom Gorom moramo bolje"
Foto: Martina Japundžić

Hrvatska je odradila prvu utakmicu na Europskom prvenstvu u vaterpolu koje se održava u Eindhovenu. Dok su Rumunji zadovoljni odrađenim, u hrvatskim redovima vlada zadovoljstvo pobjedom, no ne i igrom.

Prva utakmica Hrvatske na Europskom vaterpolskom prvenstvu u Eindhovenu odrađena je pobjedom nad Rumunjskom, iako težom od očekivanja. Izbornik Ratko Rudić i prije turnira najavljivao je da će s Rumunjskom biti teško, što je na koncu utakmica i potvrdila: "Po očekivanjima ovo je bila teška utakmica. Imali smo prednost od samog početka i samim time kontrolu utakmice, no kad se Rumunjska približila na 8:7 postali smo nervozni. Na sreću tad smo dobro reagirali i mirno priveli dvoboj kraju."

Sandro Sukno, strijelac dva pogotka, svjestan je da će u idućim nastupima Barakude morati igrati puno bolje kako bi prošle skupinu: "Prve utakmice na ovim velikim natjecanjima uvijek su teške, to je normalno. Osim toga, Rumunji su dobra momčad. No, to ne znači da mi nismo trebali biti bolji. Već sutra protiv Crne Gore mi moramo, a vjerujem i da hoćemo, igrati bolje, jer će s njima biti puno teže i oni će kažnjavati naše greške."

Vezane vijesti

S druge strane, Rumunji su izrazili zadovoljstvo konačnim rezultatom, kao što je potvrdio i član zagrebačke Mladosti, Cosmin Radu: "Dobro smo odigrali i zadovoljni smo rezultatom. Ne smijemo zaboraviti da smo igrali protiv jake momčadi, koja brani naslov i koja je i ovdje među najvećim favoritima za zlato."

U utorak Rumunjska u 16 sati igra sa Španjolskom, a Hrvatska će sat i pol kasnije, u 17:30, imati prvi pravi ispit na ovom prvenstvu Europe, okršaj s Crnom Gorom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!