Rukomet

Wilbek: "Teško ćemo u polufinale"

Damir Žbulj • petak, 20.01.2012.
Wilbek: "Teško ćemo u polufinale"
Foto: Nikola Movrić

Poljski rukometaši u četvrtak su upisali vrlo vrijednu pobjedu na Europskom prvenstvu. Minimalno su 27:26 svladali favorizirane Dance te u nastavak natjecanja odlaze s dva boda na kontu. Pomalo neočekivani rasplet donio je zadovoljstvo na lica Poljaka, dok je pred Danskom težak put, ukoliko se uopće žele uključiti u borbu za visoke pozicije.

Malo tko je davao šanse za slavlje Poljacima u dvoboju s Danskom, a upravo se to i dogodilo. Iznenađenje možda i nije toliko onima koji su pratili izvedbe skandinavaca u posljednje vrijeme. Tako će Danci u nastavak natjecanja otići bez bodova na kontu, te im trenutno polufinale izgleda miljama daleko. No, šansa, iako minimalno, postoji, samo će trebati podignuti kvalitetu igre ukoliko žele slaviti u preostalim dvobojima na natjecanju.

Danski izbornik Ulrik Wilbek nije bio zadovoljan kako se utakmica na kraju rasplela, iako su Skandinavci kontrolirali veći dio dvoboja. Na odmor su otišli s četiri pogotka prednosti, u nastavku su vodili i pet, ali su na kraju ipak upisali poraz. "Držali smo pod kontrolom utakmicu, ali u jednom trenutku smo dopustili da nam iscuri kroz prste. Moramo pohvaliti i vratara Wicharyja, koji je okrenuo utakmicu u njihovu korist. Učinit ćemo sve da ostvarimo pobjede u drugom krugu, ali kako stvari sada stoje, teško da ćemo do polufinala," razočarano je za ehf-euro.com zborio Wilbek.

Vezane vijesti

Poljaci su presretni ovakvim raspletom, što se moglo iščitati i nakon samog dvoboja. Junak susreta bio je njihov vratar Wichary, koji je fantastično nadomjestio izostanak legendarnog Szmala, a pohvale je dobio i od izbornika Bogdana Wente: "Složio bih se s kolegom Wilbekom, Wichary je bio fenomenalan, igrač utakmice i mi smo presretni što u nastavak natjecanja ulazimo s izuzetno vrijedna dva boda."

Junak i Orzechowski

Fantastičan je u završnici utakmice s Dancima bio Robert Orzechowski, krilni igrač, koji je sva svoja tri pogotka postigao u posljednje tri minute okršaja i sigurno je uz poljskog vratara Wicharyja bio čovjek odluke: "Nismo bili koncentrirani u prvom poluvremenu, ali u nastavku smo ipak uspjeli utakmicu okrenuti na našu stranu. Igrali smo dulje napade, ali i naša realizacija bila je puno bolja."

Legendarni Poljak Karol Bielecki pohvalio je svoje suigrače: "Odigrali smo odlično, presretni smo što smo svladali ekipu kvalitete jedne Danske, a još je važnije što u drugi krug idemo s dva boda, koja nam mogu puno značiti za plasman u polufinale."

Nesretan je bio i Danac Rene Toft Hansen, ali on još uvijek vjeruje u osvajanje mjesta koja vode u polufinale: "Ovo je katastrofalan rezultat jer u drugi krug ulazimo bez bodova. Bit će teško ući u polufinale, ali ne i nemoguće. No, morat ćemo pobijediti u sve tri utakmice i nadati se kako će nam i ostali rezultati ići u korist. Činilo se kako smo blizu slavlju, ali njihov vratar branio je sve naše pokušaje."

Euro 2012. -Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Poljska27:26Danska
Srbija21:21Slovačka
1Srbija 367:61+65
2Poljska 386:72+144
3Danska 378:76+22
4Slovačka 370:92-221

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

RukometEuro 2012.
  • Najnovije
  • Najčitanije

Euro 2012. -Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Poljska27:26Danska
Srbija21:21Slovačka
1Srbija 367:61+65
2Poljska 386:72+144
3Danska 378:76+22
4Slovačka 370:92-221

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik20.01.2012. u 19:36
    svatko dobija svakoga,to sve ide na mlin francuzima koji će se prošetati do naslova mrzim ih šta ću ali tako :(
    Obrisan korisnik