Nogomet

Video: City pao u Lisabonu

Bojan Meštrović • četvrtak, 08.03.2012.
Video: City pao u Lisabonu
Foto: EPA

Odigrane su prve četiri utakmice osmine finala Europske lige, a domaćini su bili puno uspješniji s čak tri pobjede. Jedini gostujući uspjeh ostvario je Olympiakos protiv ukrajinskog Metalista...

Nakon što se u prethodnom kolu lako obračunao s Portom, Manchester City ponovno je morao putovati u Portugal, ovaj put u Lisabon. Prva momčad Premiershipa ušla je u dvoboj kao favorit, ali ispostavilo se da Sporting neće biti nimalo lagana prepreka na putu do naslova prvaka drugog po jačini natjecanja u Europi.

Poslije početnog međusobnog opipavanja pulsa protivnika, u desetoj minuti je prvi zaprijetio Joao Pereira, no Joe Hart nije imao većih problema s tim udarcem. Već dvije minute kasnije na drugoj je strani fantastičnu priliku imao Kolo Toure, ali njegov udarac glavom s pet metara uspješno je zaustavio vratar Patricio.

Najbliže pogotku došao je u 24. minuti Barry, koji je udarcem sa 16 metara uspio svladati vratara i braniče Sportinga, no lopta je ipak prošla zamalo pored desne vratnice domaćeg gola. Prije poluvremena zaprijetio je još Fernandez bombom s tridesetak metara, ali i taj pokušaj je bio neuspješan.

Ubrzo nakon povratka na teren, portugalska ekipa je šokirala goste. Hart je uspio obraniti vrlo dobar udarac Fernandeza iz slobodnjaka, zatim i prvi pokušaj stopera Xandaa, ali lopta se još jednom odbila do istog igrača, a on je tada petom nadmudrio vratara Engleske i zabio za vodstvo Sportinga.

City se u 63. minuti mogao naći i u većem zaostatku. Emiliano Insua je odlično prošao po lijevoj strani i na pet metara od gola Engleza pronašao samog van Wolfswinkela, ali mladi napadač je pucao ravno u Harta i upropastio sjajnu priliku.

Situacija na terenu se za Građane poboljšala ulaskom Balotellija, a najbolju priliku Talijan je kreirao u 73. minuti za Davida Silvu, ali on je bio već u padu kada je uputio udarac te je lopta prošla pokraj gola. Balotelli je dvije minute prije kraja glavom pogodio prečku, ali sudac je već ranije svirao zaleđe, pa gol ne bi bio priznat ni da je lopta ušla u mrežu.

U posljednjoj minuti utakmice Aguero je izašao oči u oči s domaćim vratarom, ali niti tada gosti nisu uspjeli doći do gola te će za tjedan dana u uzvratu imati vrlo težak posao za prolazak u četvrtfinale.


Bešiktaš zadržao nadu, Schalke pao u Nizozemskoj

Atletico je na stadionu Vicente Calderon ugostio momčad Bešiktaša i u prvom dijelu ju potpuno razmontirao. Madriđani su na poluvremenu imali čak tri gola prednosti. U 24. minuti se u strijelce upisao Salvio, nakon što je prošao po desnoj strani i lagano se riješio svog čuvara. Već tri minute kasnije isti igrač je zabio i drugi pogodak na utakmici. Iskoristio je Salvio odličnu asistenciju Kokea i lobom poentirao za 2:0. Prije odlaska na odmor treći gol je zabio Adrian, lagano se prošetavši kroz tursku obranu.

Fantastičnim pogotkom u 53. minuti, nekadašnji igrač Atletica, Portugalac Simao Sabrosa, je ublažio poraz i golom u gostima vratio nadu da Bešiktaš može proći jako španjolsku momčad.



Schalke je u Nizozemsku stigao praćen mnogobrojnim navijačima, ali isti se neće doma vraćati sretni zbog sporne situacije iz 60. minute. Naime, napadač Twentea de Jong je išao sam prema golu gostiju, a kada je osjetio da mu se netko približava, pao je bez ikakvog kontakta na ulasku u kazneni prostor Schalkea. Svojim padom je uvjerio suca da braniču Matipu dodijeli izravni crveni karton, a zatim je sam izveo jedanaesterac i zabio za pobjedu domaće ekipe.


Grčki Olympiakos je jedini uspio doći do gostujuće pobjede, a slavlje je donio Fuster u 50. minuti, nakon slabe reakcije obrane Metalista. Iako su domaćini stvorili više prilika na utakmici, Grci su ipak uspjeli ostvariti veliki korak prema plasmanu među osam najboljih ekipa. Domaći veznjak Edmar je u 82. minuti zaradio crveni karton poslije opasnog starta nad Mainitisom.


Europska liga, završnica

osmina finala

Metalist Harkiv0:1Olympiakos
Sporting1:0Manchester City
Twente1:0Schalke 04
Atlético Madrid3:1Bešiktaš
Standard Liège2:2Hannover 96
Valencia4:2PSV Eindhoven
AZ Alkmaar2:0Udinese
Manchester United2:3Athletic Bilbao
Hannover 964:0Standard Liège
PSV Eindhoven1:1Valencia
Udinese2:1AZ Alkmaar
Athletic Bilbao2:1Manchester United
Olympiakos1:2Metalist Harkiv
Manchester City3:2Sporting
Schalke 044:1Twente
Bešiktaš0:3Atlético Madrid

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Europska liga, završnica

osmina finala

Metalist Harkiv0:1Olympiakos
Sporting1:0Manchester City
Twente1:0Schalke 04
Atlético Madrid3:1Bešiktaš
Standard Liège2:2Hannover 96
Valencia4:2PSV Eindhoven
AZ Alkmaar2:0Udinese
Manchester United2:3Athletic Bilbao
Hannover 964:0Standard Liège
PSV Eindhoven1:1Valencia
Udinese2:1AZ Alkmaar
Athletic Bilbao2:1Manchester United
Olympiakos1:2Metalist Harkiv
Manchester City3:2Sporting
Schalke 044:1Twente
Bešiktaš0:3Atlético Madrid

Izdvojeno

  • Hey Jude...

    Piše: Petar Jenjić

    Hey Jude...

    Engleska i Španjolska prošle su u četvrtfinale Europskog prvenstva. Ishod je to koji se očekivao u najavama, ali ni jednima ni drugima nije...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.03.2012. u 23:11
    za ovakvo simuliranje ja bi uveo kaznu za klub da se utakmica registruje 3-0 i jos bi kaznio igraca,pa ovo je smijesno
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.03.2012. u 22:47
    A daj kakvo je ono sranje... Jebeš takvu pobjedu. De Jong pokrij se dekom
    Obrisan korisnik
  • snoopy08.03.2012. u 22:07
    pa normalno, nije to Porto... bravo Sporting
    snoopy
  • Obrisan korisnik08.03.2012. u 22:06
    ovog de Jonga bi UEFA tribala lipo kaznit za ovakvo nešto.. teško da se tekma može ponovit al je krajnje vrijeme da se ovakve stvari počmu propisno kažnjavat.. ovo mi je gore od mesarskih startova!!!
    Obrisan korisnik