Rukomet

Canjuga: "Treba odabrati 14 za London"

Ivana Strahija • petak, 22.06.2012.
Canjuga: "Treba odabrati 14 za London"
Foto: Uroš Hočevar / IHF

Hrvatice su krenule u Novigrad, gdje će početi pripreme za svoje prve Olimpijske igre. Rukometašice i izbornik imali su par tjedana za odmor, no sad je vrijeme da se ponovno ubace u radni ritam i spreme za najveće natjecanje u životu svakog sportaša.

Tri su tjedna rukometašice i izbornik Vladimir Canjuga imali za odmor, no od petka su ponovno u akciji: "Proletjelo nam je, vidjet ćemo kako su se djevojke odmorile, ali i jesu li trenirale posljednjih sedam dana kako je dogovoreno. Danas već imamo prvi trening u 18 sati, nadam se da su željne paklenog rada, bit će naporno."

Plan akcije je osam dana Novigrada, potom dva dana za promjenu lokacije, pa osam dana Delnica, gdje će se tempo rada i opterećenje, kaže Canjuga, povisiti. Završnicu će rukometašice odraditi u svom sretnom Novigradu, a 17. i 19. srpnja odigrat će i dvije pripremne utakmice protiv Španjolki.

U London se odlazi s četiri-pet dana "fore": "To nam je vrijeme potrebno za završnu glazuru, aklimatizaciju na dvoranu gdje će se prvenstvo igrati."

Canjuga si, kao i svi treneri, želi potpuno zdravi kadar: "Nadam se da će mi najteži posao biti odabrati 14 igračica za London i da neće ozljede diktirati sastav. Odluka neće biti laka, posebno na pozicijama vratara i pivota."

Samo četiri reprezentativke, glavne nositeljice hrvatske igre, imaju zagarantirana mjesta za Olimpijske igre, dok je deset mjesta otvoreno, ponovio je Canjuga: "Na primjer sve tri vratarke zaslužuju put u London, sve su dobre. Na krilima još nemam jasnu sliku hoćemo li ići s tri ili četiri igračice, na vanjskim pozicijama će borba za to peto ili šesto mjesto biti teška i tako dalje."

Maja Zebić, lijevo krilo Hrvatske, također se nada zdravlju svih suigračica i izostanku ozljeda: "Mislim da smo sve spremne za početak rada i jedva čekamo odlazak na Olimpijske igre."

O borbi za ulazak među 14 odabranih Zebić kaže: "Svakako će se trebati izboriti za svoje mjesto, sve smo podjednake i trebat će uložiti sve od sebe da se ode u London."

Ždrijeb je Hrvaticama donio Grupu A olimpijskog turnira, u kojoj će se natjecati i Velika Britanija, Crna Gora, Rusija, Brazil i Angola. Zebić smatra da je to relativno povoljno: "Treba izbjeći Norvešku u četvrtfinalu i onda će sve biti OK. Naravno, najsretnija bih bila kad bismo osvojile medalju."

Popis za pripreme

1.Jelena GRUBIŠIĆ Krim-Mercator
2. Marta ŽDERIĆ Podravka Vegeta
3. Ivana JELČIĆ Podravka Vegeta
4. Nikica PUŠIĆ-KOROLJEVIĆ Podravka Vegeta
5. Maja ZEBIĆ Itxaco
6. Aneta PERAICA Zaječar
7. Anita GAĆE Podravka Vegeta
8. Dijana JOVETIĆ Budućnost T-Mobile
9. Dragica DŽONO Zelina
10. Andrea ŠERIĆ Krim-Mercator
11. Vesna MILANOVIĆ-LITRE Podravka Vegeta
12. Miranda TATARI Podravka Vegeta
13. Ivana LOVRIĆ Samobor
14. Andrea PENEZIĆ Krim-Mercator
15. Kristina ELEZ (FRANIĆ) Erd
16. Sonja BAŠIĆ Lokomotiva
17. Lidija HORVAT Podravka Vegeta
18. Žana ČOVIĆ Samobor
19. Maida ARSLANAGIĆ Nice
20. Katarina JEŽIĆ Lokomotiva

Olimpijski rukometni turnir za žensku selekciju započinje 28. srpnja.
28.07. Hrvatska - Brazil 15.30 sati
30.07. Hrvatska - Angola 10.30 sati
01.08. Hrvatska - Rusija 22.15 sati
03.08. Hrvatska - Crna Gora 15.30 sati
05.08. Hrvatska - Velika Britanija 17.15 sati

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik24.06.2012. u 16:29
    idealnih 14 za OI Jelena GRUBIŠIĆ IvanaJELČIĆ Maja ZEBIĆ Aneta PERAICA .Anita GAĆE Dijana JOVETIĆ Andrea ŠERIĆ Miranda TATARI Andrea PENEZIĆ Kristina ELEZ (FRANIĆ) Sonja BAŠIĆ Lidija HORVAT Maida ARSLANAGIĆ Katarina JEŽIĆ To bi bio spoj mladosti i skustva a neke i po zaslugama kao npr. Grubišić... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.06.2012. u 01:04
    da sportska ali ne tolko zanimljivje sportove,dapace meni osobno bezveze
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.06.2012. u 19:11
    Da treba odabrati spreman tim i nadtojati pružiti maksimum.Odabiranje ako imaš kadar trebale bi biti slatke brige. Neka mu je sretno i nadam se da če pogoditi
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.06.2012. u 16:31
    HRT, i manje komercijalne sportove Sportska televizija.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.06.2012. u 14:43
    da li netko zna dali će možda netko od sportskih kanala (arenasport, sportklub) prenosit OI ili samo HRT?
    Obrisan korisnik