Rukomet

Lacković: "Otvaranje protiv Koreje neće biti nimalo lako"

Ivana Strahija • četvrtak, 28.06.2012.
Lacković: "Otvaranje protiv Koreje neće biti nimalo lako"
Foto: Dario Dodić

Hrvatski rukometaši ozbiljno su "zagazili" u pripreme za predstojeći olimpijski turnir, no još uvijek nisu počeli raditi s loptom već se treninzi baziraju na dizanju snage i kondicije. Zašto je tome tako i kako im teku dani pričaju Jakov Gojun i Blaženko Lacković.

Jakov Gojun, novi igrač Atletico de Madrida, trenutno je u potpunosti posvećen reprezentativnim obvezama. Pripreme za olimpijski turnir došle su skoro do polovice, a radi se nesmiljenim tempom: "Treniramo svaki dan dvaput po dva, dva i pol sata, najvažnije je da smo svi zdravi. Dajemo svoj maksimum i borimo se za ulazak među 14 sretnika koji će predstavljati Hrvatsku u Londonu."

Konkurencija je nesmiljena, izbornik Slavko Goluža na pripremama ima 19 igrača, a Gojun komentira: "Svaki od nas želi otići na Olimpijske igre, a na izborniku i stožeru je da odluče koga će povesti, vidjet ćemo."

Nakon Zadra, hrvatska rukometna reprezentacija seli se idući tjedan u Poreč: "Čekaju nas dvije teške utakmice protiv Švedske, bit će to dobra provjera. Još nismo počeli raditi s loptom, tako da nam to treba."

Koreja je prvi hrvatski protivnik: "2009. smo Korejce jedva pobijedili, tako da zbilja ne možemo kazati da ima lakih protivnika. Čeka nas teška utakmica, posebice jer je prva. Moramo ići na glavu u svakoj utakmici i to je to."

"Koreja je opasna i brza te igra nezgodnu obranu. Treba protiv Korejaca biti koncentriran jer greške kažnjavaju lakim golovima. Otvaranje Olimpijskih igara protiv Koreje možda na prvu zvuči lagano, ali neće biti ni malo", složio se i leteći Lac.

Blaženko Lacković iza sebe ima napornu sezonu u Bundesligi, ali i u reprezentativnim redovima: "Olimpijska godina uvijek je najteža, poslije Europskog prvenstva i kvalifikacija. Pripreme su teške ali ih dobro odrađujemo, znamo što nas čeka u Londonu."

Lacković je imao dobre vijesti po pitanju svog kolege Venia Loserta: "Venio nam se priključuje u Poreču, na nesreću, ozlijedio se, no ozljeda je lagana. Mi ostali ćemo konačno početi raditi i s loptom, do sad smo radili na snazi pa se okrećemo rukometnoj taktici."

U Londonu Hrvatsku čeka skupina B, u kojoj je i Srbija, Španjolska, Mađarska, Danska te Koreja. Lacković komentira: "Grupa je teška, nema lagane utakmice, od prve do posljednje utakmice bit će 'na nož'. Upravo zbog toga će biti važna snaga i kondicija te zdravlje. Imamo još mnogo dana priprema i vremena da sve to posložimo, još nismo počeli analizirati protivnike, no znamo svi protiv koga igramo i kakve su to ekipe."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.06.2012. u 13:04
    @Dario Zašto Bičanić ispred Vukovića i Buntića? Vuković može igrat sve tri vanjske pozicije i to jako dobro au obrani je odličan dok Buntić treba na desnoj strani jer nema smisla ić sa jednim desnim pa rađe onda ostavit jedno krilo!
    Obrisan korisnik
  • Tonco28.06.2012. u 19:47
    naslov i nista drugo. AJMO KAUBOJI!
    Tonco
  • Obrisan korisnik28.06.2012. u 18:55
    Strašan izbor igrača,bit će stvarno gadno izbacit nekoga..al nek se zapituju organizatori zašto je na svim natjecanjima 17,18 igrača u zapisniku a na OI koji su po meni najzahtjevnije 14???mnogo glupo,sritno naši idemo po 3.zlato
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.06.2012. u 18:43
    Pretpostavljam da će 14 igrača za Oi biti Alilović,Losert-Vori,Musa-Balić,Duvnjak-Lacković,Gojun,Bičanić-Kopljar-Horvat,Čupić-Štrlek,Ninčević.I petnaesti igrač će biti Buntić ili Vuković!!Imali smo jaku grupu i u Ateni,a ova je čak i jača!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.06.2012. u 18:31
    Uneku ruku i dobro je što smo u puno jačoj skupini.Mislimo a to i možemo napraviti dobar rezultat to če nas dodatno mobilizirati da turnir od početka shvatimo kako trba
    Obrisan korisnik