Rukomet

Goluža: "Gladni smo rezultata i želimo pobjeđivati"

iz ZadraMartina Oštrić • četvrtak, 28.06.2012.
Goluža: "Gladni smo rezultata i želimo pobjeđivati"
Foto: Martina Oštrić

Okupljanje rukometaša u Zadru bila je izvrsna prilika za razgovor s izbornikom muške rukometne reprezentacije Slavkom Golužom. Maksimalno koncentriran i u izjavama odmjeren, Goluža je dao svoje viđenje predstojećeg natjecanja na kojoj ne želi ništa manje od zlata.

Razgovor s izbornikom Slavkom Golužom započeo je na temu ozlijeđenog vratara Venia Loserta. "Kupa se, uživa", započeo je veselo trener Kauboja. "Povreda nije onakva kao što je u početku izgledala, ali je takva da ne može ići 100 posto, pa ga ne želimo forsirati". Dodao je kako ima program gdje ispunjava sve svoje obaveze, trenira dva sata ujutro i dva popodne i sve ide svojim tijekom. "Da sutra kažem kako imamo neku važnu utakmicu, on bi bio spreman na golu".

Kao i njegovi puleni, i Goluža smatra da je utakmica s Južnom Korejom najvažnija, a tek potom će gledati daljnje utakmice. Omalene Korejce smatra ozbiljnim protivnicima s kojima je Hrvatska uvijek igrala u egalu, na dva ili tri gola. "Vrlo su neugodan protivnik, no ja vjerujem u svoje dečke, i nadam se pobjedi. Bit će teško jer se radi o otvaranju turnira, a k tomu još se igra i rano, u 11 ujutro, no mi želimo pobijediti".

Rukometaši o rukometašicama

Za razliku od rukometaša koji su redoviti posjetitelji olimpijskih turnira, hrvatska ženska reprezentacija po prvi će put osjetiti čaroliju ovog velikog natjecanja. "Sve im sretno bilo", kazao je Ivan Ninčević koji se nada da će kolegice proći dalje. "Na ovako velike turnire nikad ne dolaziš s mišlju da nećeš proći. Svi žele proći dalje, pa se nadam da će i one iskoristiti svoje šanse". Izbornik Goluža se nadovezao: "Jako smo ponosni na rezultat koji su one napravile na čelu s izbornikom Canjugom, i ovo će biti prvi put u povijesti da će u rukometu i muška i ženska reprezentacija sudjelovati na ovom natjecanju. Želim im da se dobro pripreme, da odigraju dobar turnir, i nadam se dobrom rezultatu".

O četvrtfinalu još ne razmišljaju. Goluža je odgovorio "polako", jer se zasad žele koncentrirati isključivo na grupu, i ostvariti što bolji plasman.

Za razliku od europskih i svjetskih smotri, gdje se reprezentacija priprema u ograničenim vremenskim uvjetima, kad su Olimpijske igre u pitanju pripreme su duže i kvalitetnije. "Detaljno radimo na svim stvarima i ne želimo juriti. Za početak želimo ojačati kapacitete pluća, a poslije ćemo raditi s loptom. Zasad sve ide svojim tijekom, nema povreda, što je najvažnije, nama je dobar rad i bio cilj".

Izbornik Goluža bio je na Olimpijskim igrama i kao igrač, i kao pomoćni trener, a u London vodi svoju momčad kao glavni trener. Ipak, san svakog sportaša on gleda kao još jedan turnir. "Sportaši se i po četiri godine pripremaju za Olimpijske igre, a neki na kraju ni ne odu. Ipak, meni je to turnir kao i svaki drugi. Želimo se dobro pripremiti, odigrati najbolje što možemo. Gladni smo rezultata i želimo pobjeđivati".

Olimpijski turnir u rukometu jedan je od najtežih. Mnoge reprezentacije poput Poljske, Njemačke ili Rusije gledat će ga samo na televiziji, a reprezentacije koje su se plasirale iznimno su jake. "Svatko može iznenaditi svakoga. Igrači nemaju ni presinga ni tereta, niti nešto moraju. Moraju se samo boriti i dati sve od sebe".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

RukometReprezentacija
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.06.2012. u 13:23
    Pa kako te nije stid, na takav način šikanirati Šegu. I da Losert (37 godina - nije branio više od 5 utakmica ove sezone) ne od alternativa ti je Blažičko(dobar golman ali ipak sa 36 godina)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.06.2012. u 08:52
    Moram biti iskreni, i priznati da me Goluža iznenadio. Ugodno. Nisam imao nekih očekivanja, ali ako nastavi kako je radio do sada, biti će puno lijepih trenutaka za naš rukomet. Iznad svih - Hrvatska!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.06.2012. u 07:46
    konacno je govorio kao sto se izborniku dolikuje
    Obrisan korisnik