Ostali sportovi

Lochte pomeo konkurenciju, Phelps bez medalje

Branimir Korać • subota, 28.07.2012.
Lochte pomeo konkurenciju, Phelps bez medalje
Foto: EPA

Prva finalna utrka plivačkog programa na Olimpijskim igrama u Londonu donijela je dugo najavljivani dvoboj Ryana Lochtea i Michaela Phelpsa. Lochte je sjajnom utrkom uzeo zlatnu medalju, a Phelps nije došao do odličja...

Dugo se očekivao dvoboj Ryana Lochtea i Michaela Phelpsa na 400 mješovito, međutim u konačnici nije bilo ništa od dvoboja. Lochte je izdominirao utrkom i uvjerljivo uzeo zlatno odličje dok je Phelps uz dosta muke uopće došao do finala i tamo ostao bez medalje.

Lochte je pokazao da je u sjajnoj formi, vodio je najvećim dijelom utrke, a ključnu prednost stvorio je u sto metara leđnim stilom. Do kraja utrke je bez problema održao prednost, pokušao je dohvatiti i svjetski rekord, međutim tu je ostao krata.

Velika borba se vodila iza Lochteovih leđa. Srebro je uzeo Brazilac Thiago Pereira koji je osam stotinki bio ispred novog azijskog rekordera Kosukea Hagina. Hagino je u jutrošnjim kvalifikacijama srušio azijski rekord i već tada najavio kako je sposoban doći do odličja.

Phelps je ostao bez medalje, završio je kao četvrti s 34 stotinke sporijim vremenom od Hagina. Ovo je veliko razočaranje za Phelpsa kojem 400 mješovito nije najjača disciplina, ali je medalju svakako očekivao.

Svakako treba spomenuti i neulazak u finale Mađara Laszla Cseha koji je u kvalifikacijama plivao u skupini s Phelpsom, bio sedam stotinki sporiji što nije bilo dovoljno za finale.

Rezultati:

400 mješovito muški:
1. Ryan Lochte (SAD) 4:05.18
2. Thiago Pereira (Brazil)4:08.86
3. Kosuke Hagino (Japan) 4:08.94
4. Michael Phelps (SAD) 4:09.28
5. Chad Le Clos (Južna Afrika) 4:12.42
6. Yuya Horihata (Japan) 4:13.30
7. Thomas Fraser-Holmes (Australija) 4:13.49
8. Luca Marin (Italija) 4:14.89.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!