Ostali sportovi

Phelps: "Bila je to loša utrka, bili su pametniji i spremniji od mene"

Branimir Korać • subota, 28.07.2012.
Phelps: "Bila je to loša utrka, bili su pametniji i spremniji od mene"
Foto: EPA

Michael Phelps je upisao težak poraz na 400 mješovito ne samo od Ryana Lochtea svog velikog rivala već i od Thiaga Pereire i Kosukea Hagana. Ostao je bez medalje i nakon utrke je bio vidno razočaran...

Pohod Michaela Phelpsa na najavljene sve medalje započeo je neuspjehom. Na 400 mješovito je prvo kroz iglene uši ušao u finale, a zatim je u finalu završio korak do postolja.

"Bila je to loša utrka. Dobro sam se osjećao prvih 200 metara i ne znam što se nakon toga dogodilo. Otplivali su bolje od mene, bili su pametniji od mene i jednostavno spremniji za ovu utrku. Zato su i zasluženo na podiju", govorio je Phelps.

Lochte je bio oduševljen osvojenim zlatom, ali je i stao u obranu Phelpsa.

"Malo sam u šoku, tako je to kada osvojite zlato. Koliko god sam vjerovao da mogu pobijediti, nije mi lako opisati kako se sada osjećam. Michael je sigurno dao sve od sebe i ne može mu se ništa prebaciti, jednostavno su neki drugi bili brži", komentirao je Lochte.

Bila je to slatka Lochteova osveta Phelpsu za poraz na Olimpijskim igrama u Pekingu.

"Četiri godine sam čekao na osvetu, dugo je to za čekati. Sve sam uložio u to, znao sam da je došlo moje vrijeme i da sam spreman", dodao je još uvijek u euforiji nakon osvajanja zlatnog olimpijskog odličja.

Na tribinama olimpijskog bazena bila je i Lochteova obitelj i to je jako dobro znao.

"Tijekom cijele utrke sam čuo navijače i znao sam da su tu i moji najdraži. To mi je dosta pomoglo, želio sam pred njima uzeti zlato", izjavio je Lochte te dodao: "Moram razgovarati s Michaelom, koliko mi je drago, toliko mi je žao, želim čuti što se dogodilo i je li sve u redu."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!