Ostali sportovi

Rukometaši i vaterpolisti žele pobjedu prije ručka, premijera američkog Dream Teama

Vedran Babić • nedjelja, 29.07.2012.
Rukometaši i vaterpolisti žele pobjedu prije ručka, premijera američkog Dream Teama
Foto: Marlon Janiček

Drugog dana Olimpijskih igara u Londonu čekaju nas nova uzbuđenja na raznim borilištima. Oči hrvatskih navijača bit će uprte u dva muška kolektiva, rukometaše i vaterpoliste, no oni neće biti jedini hrvatski predstavnici...

Nedjelja u Londonu donosi prve nastupe dvaju reprezentacija od kojih Hrvatska mnogo očekuje. Rukometaši u skupini B kreću protiv nezgodne Južne Koreje, a početak je u 12.15 sati po srednjoeuropskom vremenu. Prva je to utakmica Golužinih izabranika u vrlo teškoj skupini (Španjolska, Mađarska, Srbija, Danska).

Nešto više od sat vremena ranije, točnije u 11 sati, u bazen uskaču vaterpolisti, koje čeka ogled s Grčkom. Radi se o dvoboju skupine A u kojoj su još Italija, Kazahstan, Španjolska i Australija.

Od 10.30 sati gimnastičarka Tina Erceg nastupa u prednatjecanju, a od 13 sati jedriličari Ivan Kljaković Gašpić te Marin i Dan Lovrović u klasama Finn odnosno Star odradit će prva dva plova.

Plivačicu Sanju Jovanović čekaju kvalifikacije na 100 metara leđno u 11 sati, a Marin Čilić odigrat će svoj susret prvog kola teniskog turnira protiv Jürgena Melzera kao drugi iza 12.30 sati na terenu broj 15. U konkurenciji parova Čilić i Ivan Dodig na istom terenu igraju protiv Kolumbijaca Cabala i Giralda kao posljednji, četvrti meč na istom terenu.

Hrvatska će imati i tri predstavnika u stolnom tenisu. Yuan Tian igrat će meč drugog kola protiv Mađarice Georgine Pote u 10 sati, baš kao i Zoran Primorac i Andrej Gaćina, koji su bili slobodni u prvom kolu. Primorac igra protiv Egipćanina El-Sayeda Lashina u 14.30, a Gaćina protiv Šveđanina Jorgena Perssona u 15.30 sati.

Dinko Mulić kroz kvalifikacije će tražiti polufinale kajaka. Prva kvalifikacijska utrka je u 15.25 sati, a druga u 17.35. Mulić starta kao deveti od ukupno 22 natjecatelja.

Traže se najbrži, najviši, najjači

I drugog dana Igara dijelit će se mnogo medalja u različitim sportovima. Finala će se održavati u ženskom ekipnom natjecanju streličarstva, u streljaštvu za žene (zračni pištolj 10m i skeet), sinkroniziranim skokovima u vodu za žene (daska 3m) i u mačevanju za muškarce (sablja).

Na rasporedu je i cestovna utrka za biciklistice, kao i finale u judu u kategorijama do 66 kg za muškarce te do 52 kg za žene. Medalje će se dijeliti i dizanju utega za žene do 53 kg te u plivanju. Točnije, u disciplinama 100m leptir i 400m slobodno za žene te 100m prsno i 4x100m štafeta za muškarce.

Američki košarkaški Dream Team predvođen Bryantom, Jamesom i Durantom kreće u obranu naslova protiv Parkerove Francuske (15:30 h), a srebrni iz Pekinga, Španjolci, sastaju se s Kinom. Argentina, koja je prepuna iskusnih, prekaljenih igrača, odmjerit će snage s Litvom (23:15 h). Amerikanci i Argentinci nalaze se u skupini A, a Španjolci u skupini B, u kojoj su još Rusija, Velika Britanija, Brazil i Australija.

I u vaterpolu će se moći vidjeti dva uzbudljiva okršaja između Mađarske i Srbije odnosno Crne Gore i SAD-a, a u rukometu svojevrsni derbi kola odigrat će Španjolska i Srbija. U nogometu će Španjolci tražiti iskupljenje protiv Hondurasa, a Brazil novu pobjedu protiv Bjelorusije.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.07.2012. u 10:58
    evo cak sam i ja nesto zaboravio: Cilic i Dodig igraju u igri parova nakon pojedinacnog meca Cilica na istom terenu 15 kao 4. mec na tom terenu
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.07.2012. u 10:44
    Tina Erceg nastupa sa svojom podskupinom od 12.15h a Marin Cilic igra na terenu broj 15! Yuan Tian igra 2. kolo u 11sagti! Dinko Mulic nastupa tocnom satnicom u 15.52 (1 utrka) i 18.09 (2 utrka). Joj pa zasto ja koji ne dobivam pare za rad novinara mogu da si uzmem 10min vremena i pogledam izjutra... [više na forumu]
    Obrisan korisnik