Ostali sportovi

Zoran Primorac poražen od Egipćanina u trileru drugog kola, na svojim sedmim uzastopnim Igrama

Ivan Dominik • nedjelja, 29.07.2012.
Zoran Primorac poražen od Egipćanina u trileru drugog kola, na svojim sedmim uzastopnim Igrama
Foto: FaH

Ponajbolji hrvatski stolnotenisač, 43-godišnji Zoran Primorac, ispao je u drugom kolu olimpijskog turnira. Bolji od Zadranina bio je Egipćanin El-Sayed Lashin koji je slavio nakon trilera i s 4:3 prošao u sljedeću fazu natjecanja...

Prvi meč svojih sedmih uzastopnih Olimpijskih igara Zoran Primorac otvorio je podosta loše, dekoncentrirano i slabo, a to je znao iskoristiti njegov protivnik, Egipćanin El-Sayed Lashin. Iako je, za razliku od Lashina, Primorac bio slobodan u prvom kolu, iskusni 32-godišnjak iz Aleksandrije nije se dugo mučio u prvom setu protiv indisponiranog Primorca te je slavio s 11:6 za rano i lako vodstvo nakon samo pet minuta igre.

No, tada je krenulo i buđenje hrvatskog stolnotenisača koji ubrzo okreće meč na svoju stranu. Zoki je odlično zaigrao na servisu i protiv servisa u drugom setu te je, unatoč još uvijek vrlo dobroj igri Lashina, došao do izjednačenja osvojivši pritom šest poena zaredom. Iako je i u drugom setu gubio na samom početku, Primorac je sve okrenuo na "svoj mlin", a rezultat toga bilo je osvajanje drugog seta uz 11:8 u poenima.

Nakon 1:1 u setovima i igre gdje je svaki stolnotenisač bio bolji u jednom setu, meč je došao do potpuno izjednačene partije. U trećem se setu od početka igralo poen za poen sve do 8:8 i 10:10 kada ipak prevagu radi Egipćanin, pobjeđuje 12:10 i zadaje dodatne glavobolje 43-godišnjem najboljem hrvatskom stolnotenisaču.

Čvrst i tvrd sraz bez velikih odvajanja ijednog od stolnotenisača nastavljen je i u četvrtom setu. Primorca nije najbolje služio servis i na njemu je najviše profitirao Egipćanin poznat i pod nadimkom Sayco. Međutim, Primorac je ubrzo opet posložio sve konce u igri te se uspio odvojiti na 9:5, a to mu je bilo dovoljno da osvoji set svojim servisima s 11:5, čime je izjednačio rezultat na 2:2.

Igrač kairskog stolnoteniskog kluba Sporting Elahyja u peti je set ušao s laganim vodstvom, a prekaljeni je Zadranin nastavio s lošijom igrom na svom servisu, dok nije imao previše problema sa "servom" Afrikanca. No, Lashin se prvi uspio odvojiti na osjetniju razliku (6:2) i činilo se kako će lako osvojiti i pet set, budući da je kasnije stigao i do vodstva od 10:7.

No, sjajni je Primorac od nekud izvukao dodatnu snagu i mirnoću te je osvajanjem pet poena zaredom nadoknadio zaostatak i osvojio set rezultatom 12:10 (!). Time je i prelomio meč u svoju korist te poveo 3:2 u setovima.

Hrvat je šesti set otvorio svojim vodstvom 3:0 i mnogo boljom igrom, koja je već dobrano izmorila 32-godišnjeg Egipćanina, koji je polako ali sigurno počeo padati u svojoj vrlo dobroj igri. Zoki je to iskoristio i održavao razliku u posljednjem setu na dva poena viška. Popravio je i svoj servis te prešao u osjetnije vodstvo u ukupno osvojenim poenima. No, ni to nije bilo dovoljno. Egipćanin se uspio vratiti iz "minusa" te je pri rezultatu 9:9 oduzeo oba servisa Primorcu i izjednačio na 3:3.

Posljednji je set vodstvom 2:0 otvorio Lashin, a servirao je Primorac koji je ponovno imao problema sa svojom "servom". Nakon kratkotrajnog pada El-Sayed Lashin ponovno je nametnuo visoki ritam igre te je najčešće bio u vodstvu na početku odlučujućeg seta. Lashin je došao do konstantne prednosti od dva poena te ju je držao do završnice susreta, a Primorac se stalno pokušavao vratiti u egal te je uvijek dolazio na samo poen razlike. Međutim, igra poen za poen više se isplatila Lashinu koji je na kraju došao do 10:7 i tri meč lopte, a za potpuni je trijumf iskoristio tek drugu i slavio 4:3 uz 11:8.

Zoran Primorac tako je ispao već u svom prvom nastupu na svojim sedmim Igrama nakon čak 48 minuta igre. Egipćanin Lashin prošao je u treće kolo sa samo jednim poenom više od Primorca (68:67), a tamo ga čeka treći nositelj, Japanac Jun Mizutani. Hrvatska olimpijska delegacija ostala je na samo jednom predstavniku u stolnom tenisu na OI, a to je Andrej Gaćina.

Stolni tenis (M), drugo kolo, 29.srpnja 2012.:
Zoran Primorac (HRV) - El-Sayed Lashin 3:4 (6:11, 11:8, 10:12, 11:5, 12:10, 9:11, 8:11)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Zdren29.07.2012. u 20:56
    šteta, ovo je trebao dobiti. ona 2-3 forhenda koja su dirala mrežicu u sedmom...
    Zdren
  • Obrisan korisnik29.07.2012. u 19:23
    dobro se borio i stvarno šteta što nije uspio barem ovu prepreku proć
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.07.2012. u 17:22
    danas svatko igra stolni tenis
    Obrisan korisnik
  • vlacng29.07.2012. u 16:29
    Sve to stoji ,ali bome me je nazivcirao svojim nastupom, imao je pobjedu u depu.
    vlacng
  • Vjeran29.07.2012. u 16:19
    Zoki je već sada legenda hrvatskog olimpizma. Sedam igara za redom! Malo je onih koji se time mogu podičiti, neovisno o državi iz koje dolaze i sportu kojim se bave. Naklon do poda Majstore!
    Vjeran