Ostali sportovi

Andrej Gaćina nadoknadio Primorčev poraz svladavši švedsku legendu za ulazak u treće kolo

Ivan Dominik • nedjelja, 29.07.2012.
Andrej Gaćina nadoknadio Primorčev poraz svladavši švedsku legendu za ulazak u treće kolo
Foto: FaH

Drugi i jedini preostali hrvatski reket na stolnoteniskom turniru u Londonu, Andrej Gaćina, bio je uspješan u drugom kolu za razliku od starijeg mu i iskusnijeg kolege, Zorana Primorca. Gaćina je svoju prepreku, legendarnog Šveđanina Jorgena Perssona svladao bez problema s 4:0 i time ušao među najbolja 32 stolnotenisača na Olimpijskim igrama.

Andrej Gaćina uspio se plasirati u treće kolo stolnoteniskog turnira na OI u Londonu, a tako je ostao i jedini hrvatski predstavnik u tom sportu na Igrama.

Hrvat je u drugom kolu nadigrao nekad ponajboljeg igrača svijeta, 46-godišnjeg Šveđanina Jorgena Perssona, s uvjerljivih 4:0 prepustivši legendarnom Šveđaninu samo 22 poena u četiri seta, dok je Gaćina osvojio dvostruko više. U prvom je setu Gaćina brzo došao do vodstva koje je ekspresno uz pet uzastopnih poena povećao na nedostižnu razliku za ostarjelog Joeggea.

Završilo je 11:5 za hrvatskog igrača, a sličan je scenarij viđen i u drugom setu koji je Gaćina uzeo s 11:6. Šveđanin je pravi i nešto jači otpor pružio tek u trećem setu, međutim, Hrvat se nije dao smesti te je držeći visok ritam igre dokazao i pokazao svoju kvalitetu Perssonu, a set je osvojio uz 11:7.

Nakon toga dešnjak iz Luthera nije više imao snage odgovoriti 26-godišnjem Zadraninu koji je u posljednjem, četvrtom, setu osvojio sedam poena zaredom te s lakoćom stigao do 11:4 i 4:0 trijumfa nad Perssonom. Legendarni se Šveđanin tako nakon pobjede od 4:1 u prvom kolu protiv Nigerijca Seguna Toriole oprostio u drugom kolu kao i Hrvat Zoran Primorac, koji je s 4:3 poražen od Egipćanina Lashina.

I Primorac i Persson završili su svoj nastup na svojim sedmim OI već u drugom kolu, Persson, doduše, za samo 22 minute, a momak iz njemačkog kluba Saarbruckena, Andrej Gaćina, ostao je jedini hrvatski stolnotenisač u turniru. U trećem ga kolu čeka 16. nositelj, Rus Aleksandar Šibajev, a njihov je dvoboj na rasporedu u ponedjeljak u 13 sati po srednjoeuropskom vremenu.

Stolni tenis (M), drugo kolo, 29. srpnja 2012.:
Andrej Gaćina (HRV) - Jorgen Persson 4:0 (11:5, 11:6, 11:7, 11:4)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.07.2012. u 21:27
    Bravo za Gačinu a Primorcu svaka čast,meć je bio dobar i zanimljiv a pobjeda je mogla i na ovu i na onu stranu a na našu i njegovu žalost otišla je na onu.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.07.2012. u 18:40
    bravo gaćan
    Obrisan korisnik
  • vlacng29.07.2012. u 17:26
    Ajde barem netko da nekoga pobijedi.
    vlacng
  • Obrisan korisnik29.07.2012. u 17:24
    bravo gaćina
    Obrisan korisnik