Ostali sportovi

Britanci nadigrali Emirate, Senegal s desetoricom iznenadio Urugvajce

Marin Vuković • nedjelja, 29.07.2012.
Britanci nadigrali Emirate, Senegal s desetoricom iznenadio Urugvajce
Foto: EPA

Nakon uvodne podjele bodova sa Senegalom, nogometna reprezentacija Velike Britanije u drugom je kolu skupine A olimpijskog nogometnog turnira svladala Ujedinjene Arapske Emirate i izbila na prvo mjesto u skupini. Jednak broj bodova ima i Senegal, koji je usprkos brojčanom deficitu uspio iznenaditi favoriziranu reprezentaciju Urugvaja.

Britanska nogometna reprezentacija je pred više od 80.000 gledatelja na Wembleyju izborila pobjedu od 3:1 nad Ujedinjenim Arapskim Emiratima i uoči posljednjeg kvalifikacijskog kola u skupini A izbila na čelo zahvaljujući boljoj gol razlici od drugoplasiranog Senegala.

Domaćini su se dugo mučili s autsajderom ove skupine, premda su u 16. minuti pogotkom Ryana Giggsa došli do vodećeg pogotka. Prednost su ispustili pola sata prije kraja utakmice, kada je za Emirate izjednačio Eisa, ali su zahvaljujući dvama pogocima u samo tri minute ipak uspjeli izboriti željeni rezultat.

Prvo je u 73. minuti odmah po ulasku s klupe mrežu Emirata zatresao Scott Sinclair, a već u 76. minuti na konačnih 3:1 povisio je Daniel Sturridge.

Premda su ih mnogi uoči Olimpijskih igara svrstavali među glavne favorite natjecanja, urugvajski nogometaši posve su si zakomplicirali situaciju uoči posljednjeg kola. Naime, iako su u susretu sa Senegalom nakon isključenja Abdoulayea Ba punih sat vremena imali prednost igrača više, poraženi su s 2:0 i žele li vidjeti sljedeći krug u posljednjem će kolu morati svladati i eliminirati Veliku Britaniju.

Oba pogotka za Senegal djelo su Mousse Konatea, u 10. i 37. minuti, a valja podsjetiti da je isti igrač bio strijelac i u prvom kolu, u remiju Senegala s Velikom Britanijom.

Olimpijske igre, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Senegal2:0Urugvaj
Velika Britanija3:1UAE
1Velika Britanija 35:2+37
2Senegal 34:2+25
3Urugvaj 32:4-23
4UAE 33:6-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

NogometOlimpijske igre
  • Najnovije
  • Najčitanije

Olimpijske igre, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Senegal2:0Urugvaj
Velika Britanija3:1UAE
1Velika Britanija 35:2+37
2Senegal 34:2+25
3Urugvaj 32:4-23
4UAE 33:6-31

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • hanson29.07.2012. u 23:21
    Bravo senegal, bez svojih glavnih zvjezda i sa 10 igrača nadigrali atomski urugvaj sa suarezom i cavaniem
    hanson