Ostali sportovi

Giggs: "Britanska himna u Walesu možda neće biti toplo primljena"

Josip Tolić • ponedjeljak, 30.07.2012.
Giggs: "Britanska himna u Walesu možda neće biti toplo primljena"
Foto: EPA

Velšanin Ryan Giggs, kapetan britanske nogometne olimpijske reprezentacije, branio je šutnju tijekom izvođenja himne God Save The Queen od strane velškog trojca u prvoj postavi. Nada se da je neće izviždati u trećem kolu protiv Urugvaja u Cardiffu.

Kapetan britanske olimpijske nogometne reprezentacije Ryan Giggs smatra kako javnost ne bi trebala osuđivati velške predstavnike u momčadi što nisu pjevali himnu u utakmicama protiv Senegala (1:1) i Ujedinjenih Arapskih Emirata (3:1).

"To je osobna stvar. Britanska je himna ista za Velšanina, Škota ili Engleza. Teško je, no to nije naš problem. Mogao bi biti za druge ljude no, kad utakmica počne, svi 'vučemo' u istom smjeru i mislim da je to glavno", izjavio je Giggs.

Giggs, zajedno uz Craiga Bellamyja i Joea Allena, šutio je tijekom izvedbi himne God Save The Queen, britanske himne koja se često poistovjećuje s engleskom. U tamošnjim medijima to je, međutim, izazvalo brojne rasprave i osude.

Najveći test službena pjesma Velike Britanije imat će u srijedu, kada je Team GB u trećem kolu domaćin Urugvaju na stadionu Millenium u Cardiffu.

O utakmici protiv UAE-a: "Bila je to vrlo važna pobjeda. Nakon utakmice protiv Senegala porastao je pritisak. Još sam uvijek razočaran što nisam igrao na Svjetskom ili Europskom prvenstvu, tako da je ovo nešto u čemu uživam".

"Nacionalna himna možda neće biti tako toplo primljena u velškom glavnom gradu. Nadam se da joj neće zviždati i da će nam navijači biti potpora kao što su bili u prve dvije utakmice", dodao je veteranski veznjak Manchester Uniteda.

"Puno će značiti svim velškim igračima igrati na našem vlastitu stadionu, u "vlastitu dvorištu". Bit će to sjajna prigoda", zaključio je Giggs koji je pogotkom Ujedinjenim Arapskim Emiratima u nedjeljnoj pobjedi (3:1) postao najstariji nogometni strijelac na Olimpijskim igrama ikad s 38 godina i 243 dana.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • matbaric31.07.2012. u 08:49
    Giggs je car.
    matbaric