Ostali sportovi

Ruskinje lako protiv domaćina, Brazilke upisale i drugu pobjedu

Igor Šestak • utorak, 31.07.2012.
Ruskinje lako protiv domaćina, Brazilke upisale i drugu pobjedu
Foto: Ivana Strahija

Kompletirano je drugo kolo olimpijskog turnira za rukometašice. U "hrvatskoj skupini" Ruskinje su lakoćom preskočile prepreku zvanu Velika Britanija, dok su Brazilke protiv Crne Gore stigle do svoje druge pobjede na turniru. U skupini B Južna koreja je upisala i drugu pobjedu na turniru, Francuskinje su nakon senzacije protiv Norveške odigrale neodlučeno sa Španjolkama, a Norvežanke su bile bolje od Šveđanki.

Rusija - Velika Britanija 37:16 (17:8)

Domaće rukometašice nisu uspjele niti priprijetiti favoriziranim Ruskinjama te su u drugom kolu olimpijskog turnira doživjele i drugi poraz. U prvom kolu su s 12 golova razlike izgubile od Crne Gore, a još uvjerljivije, s čak 21 golom zaostatka su poražene od Ruskinja, koje s četiri bode predvode skupinu A nakon prva dva kola.

Igračice Velike Britanije su rezultatski priključak držale samo u prve četiri minute kada je na semaforu svijetlilo 2:2 zahvaljujući golovima Gerbron. Ruskinje su u idućih osam minuta odjurile na 8:2 i utakmica je već tada zapravo bila riješena. Prednost Rusije je do velikog odmora narasla na devet pogodaka, a ista slika je viđena i u nastavku, u kojem se prednost konstantno povećavala do konačnih 37:16.

Ruski izbornik Trefilov ravnopravno je rasporedio snage, pa su se među strijelce upisale sve igračice. Najefikasnije su s po pet postignutih golova bile Turei i Černoivanenko. U redovima domaće reprezentacije istaknula se Byl, također s pet golova.

Brazil - Crna Gora 27:25 (15:16)

Nakon što su u prvom kolu svladale Hrvatice, Brazilke su s dobrim igrama nastavile i u drugoj utakmici te su s 27:25 svladale rukometašice Crne Gore. Brazil nakon dva kola ima stopostotni učinak i drži drugo mjesto na ljestvici skupine, odmah iza Rusije, dok Crnogorke imaju polovičan učinak i trenutno su treće na tablici, ispred Hrvatske.

U prvom se dijelu utakmice vodila prilično izjednačena borba u kojoj su vodstvo češće držale Crnogorke, uglavnom za gol ili dva. Brazilke su sredinom poluvremena uspjele postići tri uzastopna pogotka i tako privremeno preuzeti vodstvo, ali su na odmor ipak otišle za zaostatkom od jednog gola. Nakon samo šest minuta igre u nastavku Brazil je stvorio prednost od tri pogotka, koju Crna Gora do kraja utakmice nije uspjela dostići.

Crnogorke su samo jednom stigle na gol zaostatka. Dogodilo se to u 58. minuti kada je Savić zabila za 26:25, ali je Brazilkama pobjedu osigurala Nascimento, pogotkom minutu prije kraja. Upravo je Nascimento postigla najviše golova na utakmici, njih osam, a pratile su ju Amorim sa šest i Rodrigues s pet golova. Najviše golova za Crnu Goru zabila je Bulatović, ali joj je za pet pogodaka trebalo čak 12 pokušaja.

Iduće protivnice Hrvatske su Ruskinje, Brazil će treću pobjedu tražiti protiv domaćina, a sastaju se još Crna Gora i Angola.

Južna Koreja - Danska 25:24 (11:10)

Skupinu B nakon dva kola s četiri boda predvodi Južna Koreja. Igračice izbornika Kanga su na pobjedu protiv Španjolske nadovezale i slavlje nad Danskom. Pobjeda Koreanki bila je uvjerljivija nego to pokazuje konačni rezultat, budući da su Dankinje najveći dio utakmice provele u rezultatskom zaostatku.

Već u devetoj minuti Južna Koreja je prvi put povela s tri gola prednosti, a ostvareno vodstvo je uspješno čuvala sve do 29. minute u kojoj je Dalby smanjila danski zaostatak na samo jedan gol. U prvih deset minuta nastavka igralo se izjednačeno, uglavnom gol za gol, a Korejke su do nove značajnije prednosti stigle u 45. minuti kada je Lee iz kontranapada postavila 18:15. Prednost Južne Koreje je u nastavku utakmice iznosila i pet pogodaka prednosti, a Dankinje su tek u samoj završnici uspjele ublažiti poraz. U posljednje tri minute se ušlo kod rezultata 25:20, ali su Dankinje uspjele zabiti četiri pogotka u vrlo kratkom vremenu.

Posljednji gol je pao deset sekundi prije kraja i vremena za izjednačenje naprosto nije bilo. U redovima pobjednica se istaknula Hyobi Jo s pet pogodaka, a velike zasluge idu i vratarki Hui Ju, koja je obranila 17 lopti. Za Dansku je sedam golova iz osam pokušaja zabila Larsen, ali nije imala kvalitetnu podršku svojih suigračica.

Francuska - Španjolska 18:18 (7:10)

Francuskinje su u prvom kolu napravile najveću senzaciju dosadašnjeg dijela turnira kada su pobijedile Norvešku. Na putu do druge pobjede ih je zaustavila Španjolska koja je remijem 18:18 stigla do svog prvog boda na londonskom turniru. Pobjedi su bliže bile Španjolke, a Francuskinje su gol za izjednačenje postigle sedam sekundi prije kraja susreta.

Rukometašice Francuske su bolje otvorile utakmicu i povele s 2:0, ali je brzo uslijedio odgovor Španjolki, koje su zabile šest uzastopnih golova. Svoju prednost su uspješno čuvale do odmora, a zanimljivo je da u posljednjih pet i pol minuta prvog dijela nije pao nijedan zgoditak. Španjolke su vodile i veći dio drugog dijela, a njihova je prednost varirala od dva do četiri gola. Francuska je od 47. do 55. minute uspjela postići četiri uzastopna pogotka i tako izjednačiti utakmicu na 16:16.

Španjolske su se još jednom odvojile na plus dva, ali su Mendy i Pineau golovima u posljednjoj minuti donijele bod za Francusku. U utakmici s vrlo malo pogodaka izdvojile su se dvije igračice koje su postigle po šest pogodaka. Dembele za Francusku i Mangue Gonzalez za Španjolsku. Prilično uspješne bile su i vratarke, a utakmicu je obilježio i veliki broj napadačkih pogrešaka. Španjolke su ih imale 20, a Francuskinje 19.

Švedska - Norveška 21:24 (9:14)

Iz susjedskog okršaja kao pobjednice su izašle Norvežanke, koje su tako uspjele preboljeti uvodni poraz od Francuske. Aktualne olimpijske, svjetske i europske prvakinje odlučujuću su prednost stekle krajem prvog poluvremena, a onda su ju u drugom dijelu samo održavale za prvu pobjedu na londonskom turniru.

U prvoj polovici prvog poluvremena reprezentacije su bile izjednačene, a onda su Norvežanke u samo pet minuta stigle do četiri gola prednosti. Na odmor se otišlo s 14:9 za Norvešku, a vodstvo igračica izbornika Hergeirssona je sredinom nastavka raslo i do plus sedam. U završnici susreta je došlo do malog opuštanja kod Norvežanki, što su Šveđanke iskoristile za smanjivanje zaostatka, ali pobjeda Norveške ni u jednom trenutku nije došla u pitanje.

Norvešku su do pobjede s pet golova povele Sulland i Koren, a odlična je bila i vratarka Grimsbo s 21 obranom. Za švedsku je šest golova postigla Torstensson, a pet je dodala Ahlm. U idućem kolu Norveška igra s Južnom Korejom, Švedska s Francuskom, a Španjolska s Danskom.

OI 2012 (Ž) - Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Angola23:28Hrvatska
Velika Britanija16:37Rusija
Brazil27:25Crna Gora
1Brazil 5137:122+158
2Hrvatska 5145:115+308
3Rusija 5151:125+267
4Crna Gora 5137:123+145
5Angola 5132:142-102
6Velika Britanija 591:166-750

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

OI 2012 (Ž) - Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Angola23:28Hrvatska
Velika Britanija16:37Rusija
Brazil27:25Crna Gora
1Brazil 5137:122+158
2Hrvatska 5145:115+308
3Rusija 5151:125+267
4Crna Gora 5137:123+145
5Angola 5132:142-102
6Velika Britanija 591:166-750

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Skarambež31.07.2012. u 02:32
    Nema statistika, ne znamo kako su vratarice branile.
    Skarambež