Ostali sportovi

Europski prvaci za pogodak uspješniji od Španjolske

Ivana Strahija, Mihaela Bradovski • utorak, 31.07.2012.
Europski prvaci za pogodak uspješniji od Španjolske
Foto: Kristijan Komarica

Mađarskoj reprezentaciji protiv Korejaca nije bilo nimalo lako, žilavi su se Azijati mnogo puta vraćali iz rezultatskog minusa, a dijelom susreta i vodili, pa su dva boda tim vrjednija za mađarsku ekipu. U posljednjem susretu dana u Skupini B sastale su se Danska i Španjolska. Za pogodak su uspješniji bili europski prvaci čime su se izjednačili sa stopostotnom Hrvatskom...

Južna Koreja - Mađarska 19:22 (9:7)

I Mađari su došli do prva dva boda, dok Korejci, unatoč velikom trudu, u tome ipak nisu uspjeli. Trupe Lajosa Mocsaija su na kraju ipak izvukle pobjedu s tri gola viška,a najbolji su strijelci bili Lekai s pet te Csaszar i Ivancsik s po četiri pogotka. Kod Korejaca, po četiri su imali YK. Jeong i H. Jeong. Veliki je posao odradio i mađarski vratar, Milker, koji je svoju mrežu obranio čak 18 puta.

U susret Mađari ulaze pogotkom povratnika Nagya, a u petoj minuti njegov budući suigrač u Veszpremu, Ivancsik, diže na +2 (2:4) uz lijepu asistenciju Ilyesa. U prednosti Mađari ostaju desetak minuta, no nakon što je Gulyas pogodio vratnicu, Korejcima uspijevaju dva kontranapada te dolazi do izjednačenja (6:6). Slijedi propušteni napad Mađara i Mocsai traži minutu odmora, no ona je više koristila Korejcima, koji po povratku na parket okreću rezultat u svoju korist pogotkom H. Jeonga. Do kraja poluvremena Ko prednost Koreje diže na +2.

Drugi dio počinje uz veliku odlučnost Korejaca da ostanu u prednosti, no Csaszar realizira penal za 10:9, a potom sjajni mađarski vratar ne dopušta Yoonu da učini isto. Harsanyju ostaje pogoditi za izjednačenje s desnog krila, a Ivancsik preuzima prednost kod 10:11. Korejci međutim pokazuju žilavost i ne dozvoljavaju Mađarima rezultatski odmak, igra se gol za gol, a onda opet uz par kontranapada Koreja prelazi u prednost (16:14).

U 50. minuti, nakon isključenja Zubaija i J. Parka, opet Ivancsik vraća prednost na mađarsku stranu, a uz pomoć Csaszara pogađa i za 16:18, na što se nadovezuje Lekai. +3 Korejci više nisu uspjeli stići, pa su Mađari mogli odahnuti.

Danska - Španjolska 24:23 (13:12)

Od samoga početka utakmica između Danske i Španjolske krenula je u očekivanom smjeru. Da će biti tvrda i neizvjesna dale su nagovijestiti već prve minute; prvi pogodak postigao je Sarmiento nakon tri minute igre. Danska je u susret ušla nervoznije pa je tako Toft Hansen već minutu kasnije preselio na klupu. Španjolska je igrača više iskoristila za dva pogotka, odnosno odvajanje na 3:1, a nakon obrane Hombradosa povisila je prednost na +3.

Međutim, danska se vrsta brzo pribrala, s pogotkom Hansena započela je serija koja je rezultirala poravnanjem (4:4), a mrežu Landina nakon četiri minute od posljednjeg gola svoje momčadi zatresao je Maqueda. Igrala se 14. minuta. Isti je igrač snagu svog šuta demonstrirao i u idućem napadu. Izbornik europskih prvaka odlučio se na promjenu na vratima, što se kroz nastavak utakmice pokazalo pravim pogotkom.

Hansen predvodio Dance

U danskom sastavu u ovom susretu najbolji je bio Hansen s osam pogodaka dok su vratari skupili ukupno 16 obrana. Landin je obranio četiri pokušaja Španjolaca, a Cleverly 12. Kod Španjolske su se istaknuli Maqueda, Ugalde i Sarmiento s po četiri gola dok je Hombrados upisao 13 obrana. Treba istaknuti i kako je Maqueda po isteku vremena zaradio crveni karton.

Nakon 18. minute igre, pri -2 svoje vrste, Wilbek je zatražio minutu odmora, no niti nakon nje Danska nije uspjela stići do izjednačenja kojeg je posljednji put imala pri 5:5. Srećom po Hansena i društvo, Španjolci nisu znali kazniti novo isključenje, ovoga puta Mogensena. Sarmiento je pogodio tek nakon izjednačenja snaga na terenu, a u istoj akciji najveća danska zvijezda i uz svoje ime dopisuje dvije minute kazne.

Španjolska je nekoliko puta imala priliku otići na +3, razliku koju je držala tek tamo u sedmoj minuti, no nakon isključenja Morrosa, Eggert Jensen s linije sedam metara prvo pogađa za izjednačenje, a 13:12 za Dansku na odmoru postavlja Lindberg. U prvih pola sata Hombrados je skupio tek četiri obrane, dok je na drugoj strani danski dvojac Landin - Cleverly upisao dvostruko više.

Iako je Španjolska u nastavak ušla s igračem manje, snage na parketu brzo su se izjednačile nakon Knudsenova isključenja, no ni to nije zaustavilo Dansku da prvi puta na dvoboju dođe do dva pogotka prednosti. Na asistenciju Lindberga pogodak je postigao Toft Hansen. I na taj se pogodak čekalo tri minute, baš kao i na startu prvoga dijela.

Danska je nakon pet minuta igre u nastavku imala lijepu priliku povećati prednosti nakon nove dvije minute Morrosa, no situacija se pozitivno promijenila u španjolsku korist. Na vratima se probudio Hombrados, dok je na drugoj strani dva puta precizan bio Garcia Ugalde za novi preokret. Na 15:14 reagirala je danska klupa za novi rani time-out. Španjolska se na +2, koliko je imala dobrim dijelom prvog poluvremena vratila u 42. minuti nakon pogotka Victora Tomasa. Kratko je Dance u egal vratio Hansen svojim petim pogotkom, no jednako brzo i španjolski su šuteri vratili minimalnu, ali važnu prednost.

Novu priliku Hansen je svojoj momčadi dao na ulasku u posljednjih 12 minuta, no Wilbekovi izabranici nisu se uspjeli odvojiti nije niti s dva igrača više. Umjesto toga, Sarmiento je postigao pogodak za 21:20. U posljednjih pet minuta dvoboja drugog kruga ušlo se s minimalnom španjolskom prednosti, a na danska se vrata vratio Landin. Igra živaca potrajala je do samog kraja, u završnici su se razbranili i Landin i Hombrados, a na kraju je odlučila nijansa, odnosno tek jedan jedini pogodak, onaj Michaela Knudsena tri sekunde prije kraja.

OI 2012 (M) - Skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Južna Koreja19:22Mađarska
Srbija23:31Hrvatska
Danska24:23Španjolska
1Hrvatska 5150:109+4110
2Danska 5124:129-58
3Španjolska 5140:126+146
4Mađarska 5114:128-144
5Srbija 5120:131-112
6Južna Koreja 5115:140-250

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

OI 2012 (M) - Skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Južna Koreja19:22Mađarska
Srbija23:31Hrvatska
Danska24:23Španjolska
1Hrvatska 5150:109+4110
2Danska 5124:129-58
3Španjolska 5140:126+146
4Mađarska 5114:128-144
5Srbija 5120:131-112
6Južna Koreja 5115:140-250

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!