Ostali sportovi

Čilić i Dodig preko Šveđana do četvrtfinala parova

Vedran Babić • srijeda, 01.08.2012.
Čilić i Dodig preko Šveđana do četvrtfinala parova
Foto: Bruno Karadža

Hrvatski tenisači Marin Čilić i Ivan Dodig plasirali su se u četvrtfinale olimpijskog turnira parova porazivši u dva čista seta Šveđane Brunströma i Lindstedta...

"Međugorska veza" funkcionira odlično. Nakon što su obojica ispali iz pojedinačne konkurencije, Marin Čilić i Ivan Dodig svu svoju pažnju usmjerili su na turnir parova u kojemu su dogurali do četvrtfinala nakon što su sa 6:3, 6:2 nadigrali Johana Brunströma i Roberta Lindstedta.

Šveđani, koji su u prvom kolu izbacili osme nositelje Đokovića i Troickog, u susret su ušli kao blagi favoriti što i nije bilo neobično s obzirom da je 35-godišnji Lindstedt trenutno deseti tenisač svijeta u parovima i da iza sebe ima 15 turnirskih titula. No, što se tiče neke uigranosti parova, tu ni jedni ni drugi nisu mogli računati na neku prednost. Naime, Dodig i Čilić ove sezone su samo jednom igrali skupa, baš kao Lindstedt i Brunström.

Veće iskustvo koje Šveđani imaju također nije igralo nikakvu ulogu. Hrvati su iskoristili svoje prilike i zasluženo slave ulazak u četvrtfinale, u kojemu se sastaju sa Španjolcima Davidom Ferrerom i Felicianom Lopezom koji su u prvom kolu izbacili četvrte nositelje Fyrstenberga i Matkowskog iz Poljske.

Što se tijeka meča tiče, Čilić i Dodig u početku su se našli u problemima. Kod 1:1 morali su spašavati dvije break lopte, a nakon što im je to pošlo za rukom, situacija je za njih postajala sve bolja.

Odmah u idućem gemu realizirali su svoju prvu i jedinu break loptu i ta prednost bila im je dovoljna za osvajanje prvog seta. U preostala tri servis gema Šveđana Čilić i Dodig nisu osvojili ni poen pa se može reći da su u prvom setu imali i malo sreće.

No, u drugom setu Hrvati su dominirali. Nisu se suočili ni s jednom break loptom i dvaput su oduzeli servis svojim suparnicima. Meč je trajao samo 62 minute.

Hrvatski dvojac imao je četiri izravna poena više (26-22) i dvije neprisiljene pogreške manje (8-6), a bolji su bili i u poenima osvojenima na mreži (12-8).

Olimpijski turnir parova, osmina finala (M):
Čilić/Dodig (Hrvatska) - Brunström/Lindstedt (Švedska) 6:3, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • interreg02.08.2012. u 13:43
    Ajmo momci blizu ste! Uff to bi bila genijala... U 14:00 pocinje....
    interreg
  • Obrisan korisnik01.08.2012. u 19:10
    Odlično, sada su na redu španjolci, mislim da bi to mogao biti meč i u tri seta, a onda ako se prođe idemo po treću medalju u parovima na olimpijadama
    Obrisan korisnik
  • emilio2101.08.2012. u 19:02
    BRAVOOOO!!!!
    emilio21
  • Obrisan korisnik01.08.2012. u 18:59
    slijedi španjolska kombinacija ferrer/f.lopez koji mogu biti nezgodni no nikako nisu nepremostiva prepreka...sredit njih i medalja je jako blizu....sretno momci!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.08.2012. u 18:49
    Ajde neka...Donekle ste isprali loše pojedinačne nastupe, a ako osvojite medalju sve vam je oprošteno :-))
    Obrisan korisnik