Ostali sportovi

Čilić i Dodig: "Sigurno najbolji meč koji smo odigrali zajedno"

Iz Londona:Maja Giljanović • srijeda, 01.08.2012.
Čilić i Dodig: "Sigurno najbolji meč koji smo odigrali zajedno"
Foto: Maja Giljanović

Izvrstan su meč u drugom kolu protiv Roberta Lindstedta i Johana Brunströma odigrali Ivan Dodig i Marin Čilić i za 62 minute uz gubitak samo pet gemova preko specijalista za igru parova izborili četvrtfinale olimpijskog turnira...

Četvrtfinalisti olimpijskog turnira u Londonu Ivan Dodig i Marin Čilić poslije vrlo uvjerljive pobjede protiv Johana Brunströma i Roberta Lindstedta ostvarene za samo 62 minute su se složili: "Ovo je sigurno najbolji meč koji smo zajedno odigrali. Sve se poklopilo, servirali smo izvrsno, iskoristili sve šanse i sasvim zasluženo pobijedili. Izuzetno nam je pomogla i podrška s tribina, navijači su bili sjajni, bodrili nas od početka do kraja, bili glasni i dali nam dodatni motiv", izjavio je stariji od dvojice Međugoraca, Dodig.

Čilić se nadovezao: "Atmosfera je bila predobra, imali smo osjećaj kao da igramo Davis Cup. Podrška navijača zaista nam je puno pomogla, dala nam dodatnu inspiraciju. Odigrali smo odličan meč, iskoristili sve break-lopte" (u prvom setu ključni break ostvarili su u četvrtom gemu, a u drugom su Šveđanima servis uzeli dvaput, jednom u trećem i drugi put u petom gemu, nap. a.) "tako da pobjeda izgleda vrlo lagana, ali nije bilo jednostavno kao što izgleda. Radi su o zeznutim igračima, Lindstedt je primjerice trostruki finalist Wimbledona, specijalisti su za parove, a da mogu odigrati vrhunski, osjetili su Đoković i Troicki u prvom kolu. Da ih je krenuo servis, stvorili bi nam velik pritisak na našem servisu, ali uspjeli smo nametnuti svoju igru i u ključnim trenucima odigrati bolje".

Četvrtfinale parova stiglo je kao melem na ranu nakon jučerašnjeg poraza u drugom kolu pojedinačnog turnira od Lleytona Hewitta? "Teško mi je ono jučer palo, ovo je stvarno olakšalo stvar. Ivan je odigrao genijalno, i sada samo moramo ovako dalje, pozitivno naprijed".

Četvrtfinale vodi na Feliciana Lopeza i Davida Ferrera, Španjolci su u prvom kolu izbacili četvrte nositelje Mariusz Fystenberga i Marcina Matkowskog. "Protivnici su sve teži, Lopez i Ferrer igraju dobro. Novi je dan, vidjet ćemo, nadamo se opet možemo odigrati na visokoj razini, trebat će", kazao je Čilić. Dodig je prisnažio: "Vidimo da možemo, ali ne smijemo poletjeti, ne smije nas uhvatiti euforija. Obično kad se odigra ovako dobro sljedeći meč je zeznut i svjesni smo da ovakva igra ne mora ništa značiti, ali trudit ćemo se da je ponovimo".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik02.08.2012. u 02:18
    prvi meč su izgubili 7 gemova,danas samo 5,sutra očekujem onda 6-2 6-1 za nas
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.08.2012. u 01:11
    sretno momci...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.08.2012. u 22:51
    Sutra su španjolci pobjedivi, danas su se umorili :). Idemo!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.08.2012. u 22:43
    Neka vam sljedeći bude još i bolji od ovog današnjeg ;-))
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.08.2012. u 21:18
    Bravo dečki -samo naprijed
    Obrisan korisnik