Ostali sportovi

Raspoloženi Španjolci zatvorili vrata polufinala Čiliću i Dodigu

Vedran Babić • četvrtak, 02.08.2012.
Raspoloženi Španjolci zatvorili vrata polufinala Čiliću i Dodigu
Foto: FaH

Nada u hrvatsku tenisku medalju u Londonu ugasila se u četvrtak kada su David Ferrer i Feliciano Lopez u četvrtfinalu konkurencije parova u dva seta nadigrali Marina Čilića i Ivana Dodiga...

Marin Čilić i Ivan Dodig ipak neće uspjeti ponoviti uspjeh Ivana Ljubičića i Marija Ančića iz Atene prije osam godina (brončana medalja).

Međugorski duo odigrao je odlična prva dva meča i preskočio Kolumbijce Cabala i Giralda te Šveđane Brunströma i Lindstedta, no u četvrtfinalu su morali stisnuti ruku Davidu Ferreru i Felicianu Lopezu. U dvoboju dvaju nepostavljenih parova Španjolci su slavili 6:4, 6:4.

Premda Lopez nije niti među 100 tenisača na ljestvici parova, a Ferrer zaista rijetko igra u toj konkurenciji, njih dvojica bili su prejaki i preraspoloženi te zasluženo odnose pobjedu.

Odlično su servirali te su na svom početnom udarcu izgubili samo šest poena. Hrvatski par nije imao niti jednu break loptu u meču, dok su Španjolci iskoristili dvije od četiri.

Ferrer i Lopez prvi set osvojili su zahvaljujući breaku već u prvom gemu, a drugi nakon što su kod 1:1 oduzeli servis hrvatskim tenisačima. Meč je trajao 68 minuta.

Olimpijski turnir, četvrtfinale parova:
Čilić/Dodig (Hrvatska) - Ferrer/F. Lopez (Španjolska) 4:6, 4:6
M. Bryan/B. Bryan (SAD, 1) - Erlich/Ram (Izrael) 7:6 (4), 7:6 (10)
Benneteau/Gasquet (Francuska) - Tipsarević/Zimonjić (Srbija, 3) 6:4, 7:6 (3)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik02.08.2012. u 17:18
    steta , steta !!!!
    Obrisan korisnik