Ostali sportovi

Čilić: "Izgubljeni servis na početku oba seta stvorio nam je dodatnu nervozu"

Iz Londona:Maja Giljanović • četvrtak, 02.08.2012.
Čilić: "Izgubljeni servis na početku oba seta stvorio nam je dodatnu nervozu"
Foto: EPA

Ivan Dodig i Marin Čilić nisu se uspjeli plasirati u polufinale olimpijskog turnira, bolji u dva seta bili su vrlo čvrsti Feliciano Lopez i David Ferrer...

Baš kako su se i pribojavali nakon jučerašnjeg gotovo besprijekornog izdanja protiv Johana Brunstroma i Patrika Lindstedta hrvatski reprezentativci Ivan Dodig i Marin Čilić dan poslije protiv Davida Ferrera i Feliciana Lopeza nisu pronašli isti nivo igre. "Vrlo su nezgodan par, jako se dobro nadopunjuju i odigrali su odličan meč. Situacija je bila posve drugačija nego jučer protiv Šveđana, jučer je nama ulazilo gotovo sve, danas je bilo obratno, Španjolci su pogađali gotovo sve što su zamisili", izjavio je Čilić.

"Ni servis nas nije slušao, a oni su izvrsni na returnu, Ferrer osobito, jedan od najboljih na svijetu. Pokušali smo nešto na njegovom prijemu servisa, ali u cijelom meču promašio je možda tri returna. Lopez je pogodio nekoliko neobranjivih i rezultat je takav kakav je. Oba servisa izgubili smo uz vjetar, u drugom setu nismo izvukli pouku iz prvog, a i činjenica da smo u oba seta servis izgubili na početku stvorila nam je dodatnu nervozu. Zbog toga smo počeli žuriti i pokušavali učiniti više od onoga što je bilo realno", nastavio je.

"Možda smo mogli i bolje, ali svaki put kad bi jedan odigrao dobro, drugi bi pogriješio. Teško je u takvim okolnostima otvoriti prostor i napasti. Krivo nam je, ostaje žal za propuštenom prilikom. Četvrtfinale je velik doseg, ali malo nam je nedostajalo da uđemo u borbu za medalje".

Dodig se nadovezao: "Teško je uspoređivati jer protivnici su drugačiji, ali ukupno gledajući danas nam servis nije bio na nivou prethodna dva meča. Njih je servis išao, a i mi smo im pomogli, trebali smo bolje reternirati. Oni su svaki svoj servis osvajali brzo i bez poteškoća, teško je bilo stvoriti pritisak kad nam nikako nije pošlo za rukom povezati se na returnu. Kad bi Marin napravio koji poen, ja ne bih i obratno, a u paru nema gore stvari".

"Možda bi se stvari drugačije odvijale da nismo izgubili odmah prvi servis u prvom setu. Ovako je meč odmah poprimio drugačiju notu, od početka krenuo u pogrešnom pravcu i do kraja smo možda u samo dva gema stvorili nekakve polušanse", zaključio je Dodig.

Obojica iz Londona odmah produžuju dalje, s trave sele se na cement. U ponedjeljak počinje Masters 1000 turnir u Torontu, Čilić je izravno u glavnom ždrijebu, a Dodig će mu se pokušati pridružiti kroz kvalifikacije.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • ALGHAZANTH03.08.2012. u 10:31
    Nevolja je u tome što je Olimpijada svake četvrte godine pa baš i nema puno prilika za popravak dojma.
    ALGHAZANTH
  • Obrisan korisnik03.08.2012. u 09:44
    Španjolcima svaka ćast odigrali su sjajno meć
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.08.2012. u 09:43
    šteta za naše tenisače.Nema veze dečki bit će prilike za uspjeh još.Bit će još Olimpijada
    Obrisan korisnik