Ostali sportovi

Vori: "Između Danske i nas nema tajni, a naša će utakmica odlučivati o prvom mjestu u skupini"

Zvonka Keliš • četvrtak, 02.08.2012.
Vori: "Između Danske i nas nema tajni, a naša će utakmica odlučivati o prvom mjestu u skupini"
Foto: EPA

Radosni su i zadovoljni bili hrvatski rukometni reprezentativci nakon svog trećeg slavlja na Olimpijskim igrama u Londonu. Ivano Balić nakon susreta s Mađarima posebice je istaknuo vratara Alilovića kojemu je ovo bio stoti nastup za Kauboje, dok je kapetan Vori najavio slavlje, ali i dvoboj s Dancima za prvo mjesto u skupini.

Hrvatska rukometna reprezentacija nastavila je s odličnim igrama na Olimpijskom turniru u Londonu te je slavljem nad Mađarskom 26:19 ostala stopostotna i neporažena u skupini B, ali je samim time i osigurala svoje mjesto u četvrtini finala natjecanja.

Netom nakon pobjede nad Nagyom i društvom jedan od najboljih rukometaša svijeta Ivano Balić koji je u mađarski gol utrpao jednu loptu, kazao je: "Veselimo se svakom našem golu, pa onda možemo i mojemu. Alilović je danas bio toliko dobar, da nema smisla da ga ja hvalim, bolje da to učinite vi novinari, kazao je u svom stilu" te je, kako prenosi HINA, dodao: "Danas smo bili malo sporiji i zato su nas Mađari malo više izudarali, a kada bi sada u svakom sljedećem susretu slavili s golom razlike bio bih itekako zadovoljan."

U svom stotom nastupu za hrvatsku reprezentaciju vratar Mirko Alilović ponovno je bio odličan te je s 18 obranjenih udaraca predvodio igrače Slavka Goluže do nove pobjede: "Ne možemo svaku utakmicu letjeti baš 300 na sat, ovo je bilo negdje 280 na sat. U Londonu zasad nismo odigrali nijednu dramatičnu završnicu što je zbilja čudno za nas. No, ne žalim se, lijepo je voditi sa šest razlike deset minuta prije kraja. Svaka čast suigračima na obrani danas, a mi u ove tri utakmice nismo primili više od 22-23 pogotka što je jako dobro."

Hrvatski kapetan Igor Vori u nijednom susretu na svojoj poziciji nema mira već se uvijek nađe u čvrstoj borbi s protivničkim igračima, a tako je bilo i protiv Mađara: "Dobio sam dosta batina, ne znam što me sve ne boli. Pobijedili smo i treću utakmicu uvjerljivo, sve to izgleda jako lijepo, ali do kraja je još puno utakmica. Malo smo se fizički i emotivno ispraznili nakon utakmice sa Srbima, a naša obrana je opet bila fantastična."

Pred hrvatskim rukometnim reprezentativcima sada je dan odmora nakon kojeg u subotu slijedi težak, ali i zanimljiv dvoboj s europskim prvacima Dancima: "Idemo prvo pošteno sve proslaviti na terasi u Olimpijskom selu, a onda ćemo se posvetiti Dancima, europskim prvacima, koji su uvijek vrlo neugodni za nas. Oni i mi nemamo baš nikakvih tajni, neće tu biti nikakvog taktičkoga iznenađenja, a ta utakmica će odlučivati o prvom mjestu u skupini", zaključio je na koncu hrvatski kapetan.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.08.2012. u 10:37
    Mene je upravo strah tih "laganih i bez problema cemo mi to" utakmica u 1/4 finalu. Biram radije "malo teze".
    Obrisan korisnik
  • ALGHAZANTH03.08.2012. u 10:28
    Mislim da prvak ove skupine neće imati nikakvih problema u četvrtfinalu sa Tunisom ili Argentinom... naravno uz ozbiljan pristup.
    ALGHAZANTH
  • Obrisan korisnik03.08.2012. u 00:34
    nema tu lagane ....
    Obrisan korisnik
  • nido02.08.2012. u 23:34
    Bolje sada protiv njih poginuti za prvo mjesto a onda imati laganu momcad u cetvrtfinalu i odmarati!!!
    nido