Ostali sportovi

Viktoria Azarenka uzela broncu u pojedinačnom turniru tenisačica

Branimir Korać • subota, 04.08.2012.
Viktoria Azarenka uzela broncu u pojedinačnom turniru tenisačica
Foto: EPA

Nakon sat i pol borbe u meču u kojem su obje tenisačice imale velike amplitude u igri, Viktoria Azarenka je svladala Mariju Kirilenko i uzela brončano olimpijsko odličje...

Viktoria Azarenka osvojila je prvu tenisku medalju na Olimpijskim igrama u Londonu. U susretu za brončano odličje u pojedinačnom turniru tenisačica sa 6:3, 6:4 je bila bolja od Ruskinje Marije Kirilenko.

Azarenki je za pobjedu bilo potrebno sat i pol, a meč je uz malo više koncentracije mogla i brže dovršiti. U susret je ušla s utegom velikog favorita, ali se na kraju uspjela s tim nositi i ubilježiti pobjedu koja joj donosi prvo olimpijsko odličje.

U prošla dva sraza ove dvije igračice Azarenka je također slavila bez izgubljenog seta. Oba meča su igrana prije dvije godine, u Montrealu je Azaranka slavila sa 6:4, 6:1 dok je u Moskvi dva mjeseca kasnije bila bolja sa 6:3, 6:4, identičnim rezultatom kao u susretu za treće mjesto na Olimpijskim igrama.

Bjeloruska igračica još ima priliku uzeti medalju i u konkurenciji mješovitih parova. Tamo igra sa sunarodnjakom Maksom Mirnjim, dogurali su do četvrtfinala gdje igraju protiv indijske kombinacije Mirza/Paes. Susret će tijekom dana biti nastavljen, a Bjelorusi su u dobroj situaciji jer vode 7:5, 3:2.

U konkurenciji za medalju je i Kirilenko koja u konkurenciji ženskih parova s Nadijom Petrovom još igra polufinalni dvoboj protiv sestara Williams.

Što se tiče samog susreta Azarenke i Kirilenko, Bjeloruskinja je dominirala u oba seta od samog početka, međutim gubila je koncentraciju i pomagala Kirilenko da se vrati u set.

U prvom setu je povela s 3:0 i kod tog rezultata imala 15:40 da bi umjesto brzih i lakih 4:0, desetak minuta kasnije na semaforu stajalo 3:3. Ipak, u završnici seta kod 4:3 Azarenka je još jednom izborila 15:40, no ovaj put je bila puno koncentriranija, napravila break te zatim uz manje probleme na svom servisu uzela set sa 6:3.

Slična situacija i u drugom setu. Ovaj put je Azarenka imala 3:0 uz dvostruki break, no zatim je ušla u krizu i tek loš servis gem Kirilenko kod 3:3 vratio ju je u prednost koju ovaj put nije ispustila te je upisala pobjedu 6:3, 6:4.

Olimpijske igre, za treće mjesto:
Viktoria Azarenka (Bjelorusija) - Maria Kirilenko 6:3, 6:4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!