Ostali sportovi

Serena Williams nevjerojatnom dominacijom do zlata u Londonu

Branimir Korać • subota, 04.08.2012.
Serena Williams nevjerojatnom dominacijom do zlata u Londonu
Foto: EPA

Serena Williams je uzela zlatno olimpijsko odličje. U finalnom dvoboju je pregazila Mariju Šarapovu s nevjerojatnom lakoćom, 6:0, 6:1, u meču u kojem je igrala možda i najbolji tenis u životu...

Briljantan, jedan od najboljih turnira u karijeri odigrala je Serena Williams na Olimpijskim igrama u Londonu. Niti u jednom meču nitko joj nije bio blizu, bilo je to potpuno "gaženje" protivnica, a najveći otpor Sereni pružila je Urszula Radwanska koja je uhvatila pet gemova.

Jelena Janković, Vera Zvonareva, Caroline Wozniacki, Viktoria Azarenka te na kraju Maria Šarapova uhvatile su još manje gemova i mogle su samo uživati u igri protivnice.

Ovom pobjedom Williams je postala tek druga tenisačica u povijesti koja je osvojila sva četiri Grand Slama i zlatnu olimpijsku medalju. Prije nje to je pošlo za rukom samo legendarnoj Steffi Graf.

Finalni dvoboj ponudio je posve jednosmjeran meč. Bilo bi grubo reći da je Šarapova igrala loše, nije, igrala je sasvim pristojno, ali Williams je bila na nestvarnoj razini. Njezini udarci bili su prejaki, preprecizni i Šarapova se tijekom meča borila, ne za pobjedu, već za osvajanje barem gema.

U prvom setu koji je potrajao 31 minutu Šarapova je izgubila sva tri svoja servisa, bilo je borbe u sva tri gema, ali svaki put je Williams na kraju imala više rješenja i sa 6:0 je uzela set.

Drugi set nije donio neko veliko poboljšanje za Šarapovu. U samo dva gema je osvojila više od jednog poena. Dogodilo se to kod 3:0 kada je napokon uspjela osvojiti svoj servis i u narednom gemu kada je mogla zakomplicirati meč, ali je propustila dvije break lopte.

Nakon što je izvukla taj gem, Serena Williams je s lakoćom zadržala veliku prednost i u konačnici sa superuvjerljivih 6:0, 6:1 uzela olimpijsko zlato.

U Pekingu su Ruskinje dominirale, uzele su sve tri medalje, ovdje će se morati zadovoljiti samo sa srebrom Marije Šarapove.

Williams je stigla do zlata, a imat će priliku osvojiti još jedno i to u paru sa sestrom Venus s kojom je došla do polufinala turnira parova.

Inače sestre Williams su uzele zlato i na Olimpijskim igrama u Pekingu gdje su u finalu turnira parova nadigrale Španjolke Anabel Medinu Garrigues i Virginiju Ruano Pascual.

Olimpijske igre, tenisačice, finale:
Serena Williams (SAD) - Maria Šarapova (Rusija) 6:0, 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.08.2012. u 13:06
    ma o kojem dopingu vi pricate, zenska je crnkinja i ima prirodnu predispoziciju nabit takve misice. to sto je karakteristika danasnjih tenisacica da su sve zgoljave i zilave i da igraju na izdrzljivost pa serena izgleda ko bik naspram svih njih nije njen problem. za sve ostale tenisacice je... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.08.2012. u 22:39
    bravo kraljice
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.08.2012. u 19:48
    problem je sto se nece nikad saznat
    Obrisan korisnik
  • cameosis04.08.2012. u 18:40
    najbolji su mi ovi pljuvaci s teorijama zavjere i dopinga -- da li je perkovic dopingirana, jer je i ona muskobanjasta? ili federer, jer je tako uspjesan? kad i ako se nesto dokaze, smijete se javiti -- do tada sutite i uzivajte u vrhunskom tenisu.
    cameosis
  • Mithrandir04.08.2012. u 17:27
    Tenisko savršenstvo. Više od ovakve igre se vjerojatno u ženskom tenisu niti ne može.
    Mithrandir