Ostali sportovi

Kostov i Cupać 17., Mratović bolji nego u Pekingu

Vedran Babić • nedjelja, 05.08.2012.
Kostov i Cupać 17., Mratović bolji nego u Pekingu

Osim Ivana Kljakovića Gašpića, u nedjelju je na olimpijskom regatnom polju u Weymouthu nastupilo još nekoliko hrvatskih jedriličara...

Poslije 12. i 13. plova u klasi 49er Pavle Kostov i Petar Cupać ostali su na 17. poziciji ukupnog poretka. U prvom plovu dana bili su odlični treći, a u drugom 14.

U ponedjeljak su na rasporedu posljednja dva plova, u srijedu plov za medalje. Hrvatska posada od desetog mjesta udaljena je 33 kaznena boda. Vode Australci Outteridge i Jensen s 20 bodova manje od Novozelanđana Burlinga i Tukea.

Luka Mratović završio je svoj nastup u klasi RS-X. U konkurenciji 38 daskaša Mratović je zauzeo 21. mjesto, što je napredak u odnosu na Peking, gdje je bio 32. u konkurenciji 35 daskaša. Posljednja dva plova, deveti i deseti, Mratović je završio na 18. i 36. mjestu te je u odnosu na dan ranije izgubio dvije pozicije.

Uoči plova za medalje (utorak), vodeći Nizozemac Dorian van Rijsselberge gotovo je sigurna "oklada" za zlato jer ima samo 13 kaznenih bodova. Britanac Nick Dempsey ima 35, a Nijemac Toni Wilhelm 46.

Enia Ninčević i Romana Župan nisu bile pretjerano uspješne. 20. i 11. mjestom trenutno drže 14. mjesto poslije šest plovova. Pad je to od tri pozicije u ukupnom poretku u odnosu na dan prije. Ponedjeljak je dan odmora.


Zvijezda, poredak:
1. Loof/Salminen (Švedska) 32
2. Percy/Simpson (VB) 34
3. Scheidt/Prada (Brazil) 40
...
16. M. Lovrović/D. Lovrović (Hrvatska) 116

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!