Ostali sportovi

Tonči Stipanović bez medalje, završio kao osmi u plovu za medalje i ukupno četvrti

Ivan Dominik • ponedjeljak, 06.08.2012.
Tonči Stipanović bez medalje, završio kao osmi u plovu za medalje i ukupno četvrti

Bivši europski prvak i ponajbolji hrvatski jedriličar Tonči Stipanović ostao je bez medalje u posljednjem plovu u klasi laser. Stipanović je ostao na četvrtom mjestu jer u plovu za medalje nije uspio završiti ispred Šveđanina Rasmusa Myrgrena, koji je na kraju uzeo brončano odličje...

Hrvatski predstavnik u klasi laser i član JK Mornara iz Splita, Tonči Stipanović nije uspio doći do prve hrvatske jedriličarske medalje na Olimpijskim igrama u Londonu. Ponedjeljak nije bio sretan dan za dvostrukog europskog prvaka koji u Weymouthu nije uspio plov za medalje završiti ispred najvećeg i najljućeg konkurenta za brončano odličje, Šveđanina Rasmusa Myrgrena.

Iako je Splićanin bolje počeo posljednji olimpijski plov u muškoj konkurenciji lasera te premda je vodio i na prvom prolazu, Šveđanin ga je nedugo zatim uspio prestići i "baciti" u podređenu poziciju. Svim se snagama hrvatski olimpijac pokušao vratiti blizu Šveđaninu, nije zaostajao mnogo - svega 30-ak metara, međutim, nije uspio povratiti bolju poziciju u odnosu na Myrgrena.

Pred sam kraj skraćenog plova za medalje koji je trajao malo više od pola sata, Stipanović je zaradio i kaznu sudaca jer se, navodno, koristio nedopuštenim sredstvima u stizanju Šveđanina, a ta je kazna bila i konačan znak kako nade za broncu više nema. Plov za medalje zbog toga je Hrvat završio ka osmi, a u ukupnom je poretku ostao četvrti s "drvenom medaljom".

U tom je plovu slavio Nijemac Simon Groteluschen ispred Urugvajca Alejandra Foglie Coste i Britanca Paula Goodisona, no nitko od njih nije osvojio niti jedno odličje.

Zlato je na kraju uzeo Australac Tom Slingsby, a srebro Cipranin Pavlos Kontides. Splićanin je na kraju ipak ostao bez brončanog odličja koje je otišlo u Myrgrenove ruke, iako je Stipanović bio vrlo blizu osvajanje te medalje. No, i nakon završetka natjecanja u muškom laseru Hrvatska nema jedriličarsku medalju u Londonu.

OI, jedrenje - klasa laser (M), ukupni poredak:
1. Tom Slingsby (AUS)
2. Pavlos Kontides (CIP)
3. Rasmus Myrgren (ŠVE)
4. TONČI STIPANOVIĆ (HRV)
5. Andrew Murdoch (NZL)
6. Simon Groteluschen (NJE)
7. Paul Goodison (VB)
8. Alejandro Foglia Costa (URU)
9. Juan Ignacio Maegli Aguero (GVA)
10. Jean Baptiste Bernaz (FRA)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik06.08.2012. u 18:39
    @oskotok, kažnjen je da šved osvoji broncu. ali Bog vidi sve. i dade nam Giovannia Cernogoraza!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.08.2012. u 18:23
    zbog čega je kažnjen?
    Obrisan korisnik
  • narada10806.08.2012. u 17:43
    Zalba je odbijena - Svedanin ima broncu
    narada108
  • Willy Wonka06.08.2012. u 16:30
    Pa nije se on žalio nego komisija.
    Willy Wonka
  • Obrisan korisnik06.08.2012. u 16:26
    šteta, probao je izbjeć taktiziranje i otić na drugu stranu... nažalost, tamo je očito bio lošiji vjetar i šveđo ga je kasnije zatvorio... treba još pričekat rješenje žalbe, to može još potrajat.... makar mislim da bi suci ipak kaznili šveda jednim... [više na forumu]
    Obrisan korisnik