Ostali sportovi

Canjuga: "Napravili smo puno pogrešaka što je stvorilo nervozu"

Ante Dubravac • utorak, 07.08.2012.
Canjuga: "Napravili smo puno pogrešaka što je stvorilo nervozu"
Foto: FaH

Hrvatska rukometna reprezentacija poražena je u četvrtfinalu Olimpijskih igara u Londonu od Španjolske rezultatom 25:22 te se na taj način oprostila od natjecanja.

Iako su se većim dijelom utakmice vrlo dobro držale i bilu blizu prolaska u polufinale izabranice Vladimira Canjuge ipak su u završnici susreta protiv Španjolske ostale bez pobjede.

Nakon susreta izbornik je kao glavi razlog za poraz naveo ozljedu najbolje igračice Andreje Penezić: "Nemamo pravu zamjenu za Penezić koja se ozlijedila upravo kada se utakmica lomila, ali smo i nakon njezine ozljede imali šansu dobiti utakmicu," izjavio je izbornik za Hrvatsku radioteleviziju.

"Pokušao sam odmah s Franić na toj poziciji, ali napravili smo puno pogrešaka, što je zajedno s Andrejinom ozljedom, stvorilo dodatnu nervozu."

Izbornik ističe i obranu Španjolki: "Španjolke su danas odigrale vrlo agresivnu obranu, suci su im to dopustili, a mi smo se, nakon zaostatka, kockali, pa su Španjolke imale puno prostora na krilima. Loše smo igrali bez lopte."

Unatoč porazu Canjuga je zadovoljan kako su njegove igračice odradile olimpijski turnir: "Ukupno gledajući, ja sam zadovoljan jer se ovo može smatrati najvećim dostignućem hrvatskoga ženskoga rukometa. Olimpijske igre su ipak najjače natjecanje, a mi smo ovdje pobijedili jake reprezentacije poput Rusije i Crne Gore. Osobno bih prihvatio da mi je netko prije početka Igara ponudio da ćemo igrati četvrtfinale, a mi smo to četvrtfinale izgubili u vrlo izjednačenoj utakmici," zaključio je izbornik.

"Mislim da nismo imale pravi pristup u ovoj utakmici. Španjolke su bile mirnije i koncentriranije u završnici, ali ja im neću priznati da su bolje od nas," izjavila je Lidija Horvat.

Vratarka Ivana Jelčić nije mogla skriti razočaranje: "Utakmicu je prelomio izlazak Penezić, nismo imale dostojnu zamjenu. Španjolke po meni nisu bolje, igrali smo dosta s njima, znamo njihovu igru, ali ovo je bila utakmica u kojoj je sreća bila na njihovoj strani. Propustile smo veliku priliku."

Vrlo slično razmišlja i Sonja Bašić: "Imali smo danas jako raspoloženu Jelčić na vratima, ali je u obrani bilo previše pogrešaka. Šteta, mogli smo se boriti za medalju. Za klasu smo bolje od Španjolki, imamo dužu klupu, ali danas nismo imale sreće," zaključila je.

OI 2012 - Završnica (Ž)

četvrtfinale

Brazil19:21Norveška
Španjolska25:22Hrvatska
Rusija23:24Južna Koreja
Francuska22:23Crna Gora

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

OI 2012 - Završnica (Ž)

četvrtfinale

Brazil19:21Norveška
Španjolska25:22Hrvatska
Rusija23:24Južna Koreja
Francuska22:23Crna Gora

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.08.2012. u 12:18
    nisam došao preko noći. već dugo sam tu. minusi? pa nisam dijete da me to dira. pa treba vas prosvijetlit. sve puno mediokriteta. povijesni uspjeh je i crnogorkama koje su još pod većim pritiskom od naših cura pa su odigrale 'muški'.
    Obrisan korisnik
  • matbaric08.08.2012. u 11:55
    Evo ova je prava formula, 4. u grupi pa u polufinale (Brazil i Norveska, Crna Gora i Francuska) + iz nase grupe vec tri ekipe ispale, jedino je Crna Gora uspjela proci.
    matbaric
  • Obrisan korisnik08.08.2012. u 10:18
    skeet molim te ko boga.Doša si na sportnet preko noći i ovde nam svima prosvjetljavaš pamet...bolje ne piši nikakve komentare nego da skupljaš minuse.Ovo je već povijesni uspjeh naših cura koje su jedine u povijesti  uspjele doći na ovakvo natjecanje!KAKVE... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.08.2012. u 23:46
    stalno neki k* mudruješ. šta ne bi imali pravo biti razočarani? kritizirati treba, a ne samo tapšati po ramenima. crnogorke popljuvali nakon ep-a i vidi ih kako su se borile. ak si ti zadovoljan mediokritetstvom, a to možeš biti samo ako si mediokritet, tvoja stvar, ali... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.08.2012. u 23:11
    Canjuga me se nikad nije osobito dojmio, ali tko zna da je netko drugi bio, možda nas ne bi ni bilo u Londonu. Ipak, čestitke njemu i curama, jer ipak je napravio pomak u odnosu na prijašnje generacije, premda ostaje osjećaj da se moglo i malo više. No dobro, idemo dalje, i vratiti se jači.
    Obrisan korisnik