Ostali sportovi

Brazil osigurao olimpijsku medalju "tricom" protiv Južne Koreje

Ante Zovko • srijeda, 08.08.2012.
Brazil osigurao olimpijsku medalju "tricom" protiv Južne Koreje
Foto: EPA

Nogometaši Brazila korak su do ostvarenja svojeg povijesnog cilja. Pobjedom 3:0 protiv Južne Koreje na Old Traffordu, osiguralu su finale olimpijskog turnira u Londonu.

O nositeljima zlatne medalje odlučit će subotnji ogled Meksikom u subotu na Wembleyju nakon što su drugi finalisti s 3:1 svladali Japan.

Brazil 60 godina pokušava osvojiti zlato. Najbliže je bio 1984. u Los Angelesu i 1988. u Seulu. Na ovim Olimpijskim igrama pobijedio je u svih svojih pet utakmica s prosjekom od tri postignuta gola.

Da prosjek ostane impresivan, pobrinuli su se Romulo u 38. minuti te najbolji strijelac turnira Leandro Damiao s dva pogotka u drugom poluvremenu.

Korejci su prijetili na početku susreta i tražili jedanaesterac kad je kopačka Juana Jesusa zahvatila lice Ji Dong-wona. Međutim, Koreja se uglavnom branila i na kraju se potpuno raspala. Igrat će za broncu s Japanom.

Prvi gol pripremilo je nekoliko igrača. Neymar je osvojio loptu na polovici terena, pronašao Oscara, a ovaj strijelca Romula sa svoje desne strane. Romulo je gurnuo loptu u bliži kut. Vratar nije stigao to pokriti.

Damiao je realizirao novu Neymarovu akciju nakon 57 minuta, dok je utakmica odlučena sedam minuta kasnije nakon novih pogrešaka u korejskoj obrani.

Brazil je prvi put nastupio na Olimpijskim igrama 1952., a osvojio je i broncu 1996. te 2008.

Južna Koreja - Brazil 0:3

Old Trafford (Manchester), Olimpijski nogometni turnir, polufinale
Suci: Pavel Kralovec, Martin Wilczek, Antonin Kordula (svi Češka)

Strijelci: 0:1 Romulo 38', 0:2 Damiao 57', 64'
Žuti Kartoni: Dong-Won 61'

Južna Koreja:
Lee Bum-Young, Jae-Suk Oh, Young-Gwon Kim, Seok-Ho Hwang (od 77' Baek), Suk-Young Yun Koo Ja-Cheol (od 58' Jung), Ki Sung-Yueng, Nam Tae-Hee, Kim Bo-Kyung, Dong-Won Ji Kim Hyun-Sung (od 71' Park)
Izbornik: Myung-Bo Hong

Brazil:
Gabriel Marcelo (od 76' Hulk), Juan (od 83' Bruno Uvini), Thiago Silva, Rafael Sandro, Romelo Neymar, Oscar, Alex Sandro Leandro Damiao (od 78' Pato)
Izbornik: Mano Menezes

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!