Ostali sportovi

Portes: "Hrvatska je pokazala najviše, za nas je sve više od ovoga bonus"

Mihaela Bradovski • srijeda, 08.08.2012.
Portes: "Hrvatska je pokazala najviše, za nas je sve više od ovoga bonus"
Foto: EPA

Hrvatska rukometna reprezentacija u srijedu od 22:30 igra četvrtfinalni dvoboj olimpijskog turnira protiv Tunisa. Tunižani su uspjeli proći skupinu kao četvrti i očekuje ih vrlo težak posao u borbi za polufinale...

Tunižani su uz dosta muke uspjeli dohvatiti četvrtfinale, ali takvo što se i predviđalo. Rutinski su svladali Veliku Britaniju, u ključnom dvoboju su bili bolji od Argentine, a poraze su upisali od Francuske, Švedske i Islanda.

Ulaskom u četvrtfinale svoj su cilj ispunili, tamo ih očekuje jaka Hrvatska i svjesni su kako bi sve osim hrvatske pobjede bilo veliko iznenađenje. Međutim, u taj susret ne ulaze s bijelom zastavom.

"Hrvatska je u ovom trenutku najbolja momčad na turniru i impresionirala je svakog ljubitelja rukometa. No od početka Olimpijskih igara, ovo je prvi meč u koji ulazimo bez ikakvog pritiska", rekao je tuniski izbornik Alain Portes.

"Naš cilj je bio ulazak u četvrtfinale i to smo uspjeli, svaki bolji rezultat za nas je bonus. U ovom susretu samo želimo pokazati naše najbolje lice, odigrati naš najbolji rukomet. Ne smijemo pasti ako sve pođe po krivu, moramo pokazati barem u dijelu susreta da znamo igrati dobar rukomet. Mislim kako je veći dio utakmice protiv Francuske dobar put", dodao je Portes.

Iako su svjesni hrvatske snage, Tunižane vjera u pobjedu ne napušta. Portes se prisjetio nekih događanja u povijesti ove zemlje koja mu daju vjeru u čudo.

"Da bi dobili Hrvatsku, moramo igrati 60 minuta iznad svojih mogućnosti. Ali zašto ne vjerovati, sjećam se kako je naša juniorska reprezentacija završila treća na SP-u svladavši Španjolsku koja je bila puno bolja u najavama. Sjetite se i seniorskog SP-a u Tunisu. Možda nam se sve poklopi", dodao je Portes.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Gomez6908.08.2012. u 17:20
    ja pročitam Potres ???
    Gomez69
  • Obrisan korisnik08.08.2012. u 16:47
    Kako je dobar osjećaj bio gledat ih protiv Španjolske i kad se vodili 3 razlike opet nekako imaš osjećaj da nemaju šanse da nas dobe.Stvarno odlično izgledamo i ako forma nije pogrešno tempirana zlato je naše,a Tunižane rjšavamo za nekih 10-ak razlike :)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.08.2012. u 15:45
    puno je tih 'možda' u najavama tunižana:) simpatična ekipa, ali slabija čak i od j.koreje iz naše skupine, koja je bilia zadnja i koju smo lagano dobili 31:21 (bilo je i 31:16, 5 min prije kraja).
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.08.2012. u 15:24
    Sve osim +7,8 na našoj strani je za vas premija
    Obrisan korisnik