Ostali sportovi

Za Hrvatsku u četvrtfinalu kreće novo natjecanje

Martina Oštrić • srijeda, 08.08.2012.
Za Hrvatsku u četvrtfinalu kreće novo natjecanje
Foto: FaH

Prolazak u polufinale Olimpijskih igara hrvatska muška rukometna reprezentacija tražit će preko Tunisa, četvrtoplasirane reprezentacije skupine A. Golužini igrači ne bježe od uloge favorita, no Tunis, kažu, moraju shvatiti ozbiljno.

S maksimalnih deset bodova iz pet utakmica hrvatska rukometna reprezentacija osvojila je prvu poziciju u skupini B ispred Danske, Španjolske i Mađarske. Kao nagradu za odlično odigranu grupnu fazu u četvrtfinalu su za protivnika dobili reprezentaciju Tunisa.

Tunižani nisu imali lak posao u skupini. Četvrtoplasirana momčad skupine A doživjela je poraze od prve tri momčadi - Islanda, Francuske i Švedske, dok je odnijela visoku pobjedu nad domaćinima. Bilo je 34:17. Drugi krug izborili su pobjedom nad Argentinom, reprezentacijom koja se istim omjerom borila za drugi krug. Tu je utakmicu Tunis bolje otvorio, no Argentinci su se neprestano vraćali u igru. Na kraju je utakmica završila s tijesnim 25:23 za momčad s crnog kontinenta, te je slavlje povodom ulaska u drugu fazu natjecanja moglo početi.

Premda naoko lak protivnik, hrvatski rukometaši upozoravaju na momčad francuskog izbornika Alaina Portesa. Tako Ivano Balić nije baš presretan što mora na Tunis u četvrtfinalu. "Dobra su ekipa, protiv njih uvijek imamo problema. Vrlo su neugodni, kao i sve afričke reprezentacije, jako su borbeni i neće biti nimalo lako".

Dosadašnji susreti

Hrvatska i Tunis dosad su se dva puta sretali u službenim utakmicama, i u obje je Hrvatska tijesno izborila pobjedu. 1995. godine na Svjetskom prvenstvu smo odnijeli mršavu pobjedu od 29:28, dok se 2006. godine na Svjetskom kupu odvijala prava drama. Nakon 29:29 iz prvih 60 minuta utakmica je otišla u penale, gdje je Hrvatska slavila s 4:2.

S njim se slaže i Blaženko Lacković koji smatra da mogu zaboraviti sve što su dosad napravili. "Imamo sljedeći cilj, a to je polufinale kako bismo kompletirali četiri polufinala s posljednja četiri natjecanja. Odradili smo dobar posao u skupini, imali smo jake protivnike i završili kao prvi, međutim sada to više ništa ne znači i moramo se dalje pripremati za Tunis".

Tunižani ne skrivaju sreću nakon prvog prolaska u četvrtfinale njihove reprezentacije na Olimpijskim igrama, te žele medalju. Za izbornika Portesa to je ogroman uspjeh. "Tunis je jedina reprezentacija u četvrtfinalu koja nije iz Europe, a ta nas činjenica čini vrlo ponosnima, te potvrđuje našu vrijednost".

Momčad u kojoj su šestorica igrača sudionici francuske lige u narednoj će utakmici ići na sve ili ništa, jer, kako tvrde, protiv jake Hrvatske nemaju što za izgubiti. "Nema pritiska", tvrdi izbornik.

Utakmica između Hrvatske i Tunisa na rasporedu je u srijedu, u 22:30.

OI 2012 - Završnica (M)

četvrtfinale

Island33:34 *Mađarska
Španjolska22:23Francuska
Švedska24:22Danska
Hrvatska25:23Tunis

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

OI 2012 - Završnica (M)

četvrtfinale

Island33:34 *Mađarska
Španjolska22:23Francuska
Švedska24:22Danska
Hrvatska25:23Tunis

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.08.2012. u 19:03
    Ajmo naši, valjda nam Tunižani neće pravit probleme. Iako nisu slabi, Hrvatska je nevjerojatna, i ni jača ekipa ne bi trebala biti problem. Samo da naši ne izgore prije finala, ali vjerujem da večeras i s ne najboljom predstavom mogu proći, a onda će trebati ponoviti igre iz skupine za medalju.
    Obrisan korisnik
  • interreg08.08.2012. u 15:54
    Briga me koliko razlike, neka samo dobiju ovo sto moraju jer ponekad je to najteze - jedna utakmica i cao! Nije to bas tako jednostavno ali miran sam, nece to nasi fulati. Realno prave stvari ipak dolaze u polufinalu i FINALU!!!
    interreg
  • Obrisan korisnik08.08.2012. u 13:50
    LUDA ZAVRSNICA MADZARSKE I ISLANDA. MADZARSKI GOLMA JE VANZEMALJAC
    Obrisan korisnik
  • Vjeran08.08.2012. u 13:24
    A Islanđani Mađare u drugom ;-)
    Vjeran
  • Obrisan korisnik08.08.2012. u 12:52
    Madzari gaze Islanda na poluvremenu
    Obrisan korisnik