Ostali sportovi

Nagy: "Sreća je bila na našoj strani"

Branimir Korać • srijeda, 08.08.2012.
Nagy: "Sreća je bila na našoj strani"
Foto: EPA

U prvom četvrtfinalnom susretu olimpijskog rukometnog turnira Island je upisao neplanirani poraz od vrlo dobre Mađarske. Mađari su u produžetku bili mirnije ruke, a najveće zasluge za to idu Laszlu Nagyju...

Uoči četvrtfinalnog susreta Islanđani su bili prilično samouvjereni i prilično sigurni kako će vidjeti polufinale. Mađari su se druge strane bili sretni što su uopće izvukli pobjedu protiv Srbije te ušli u četvrtfinale, međutim nisu se predavali i zadovoljili s tim već su najavili kako će otežati posao Islandu. Nisu ga samo otežali, već su ga i pokvarili.

Vanjski igrač Veszprema, a donedavno Barcelone, Laszlo Nagy, kapetanski je preuzeo odgovornost u produžecima i postigao čak pet od mađarskih sedam golova. Takav je bio nezaustavljiv i pravi vođa ove reprezentacije.

"Moramo biti iskreni i priznati da je sreća bila na našoj strani. Moramo i zahvaliti našem vrataru za kojeg smo znali da može jako dobro braniti sedmerce i to je potvrdio. Svi smo dali sve od sebe, svaki igrač je ugradio veliki doprinos i sada se moramo dobro odmoriti za polufinale", govorio je nakon susreta vidno iscrpljeni Nagy.

Sretan je bio i izbornik Mocsai koji je ovu utakmicu proglasio jednom od najboljih u povijesti mađarskog rukometa.

"Igrali smo briljantno, borili se vrlo snažno, i u prijašnjim utakmicama smo odigrali odlično i nekoliko promašenih zicera nas je izbacilo iz utakmice. Međutim ovo je bila jedna od najvećih pobjeda u povijesti mađarskog rukometa, uživajmo u tome."

Islanđani su za to vrijeme bili u šoku i vrlo razočarani. Izbornik Gudmundur Gudmundsson odradio je svoju posljednju utakmicu na klupi i žali za neosvajanjem novog odličja.

"Svi smo jako razočarani, Bila je to utakmica biti ili ne biti i ne treba nikog kriviti, posebno ne zbog jednog ili dva poteza, meč se mora gledati u kompletu. Jako sam nesretan jer sam želio otići s odličjem, ostavljam reprezentaciju u rukama drugih ljudi i vjerujem da će nastaviti ovim putom", dodao je Gudmundsson.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!