Ostali sportovi

Alilović: "Tukli su nas kao da smo stoka, ali pokazali smo da smo bolji"

Iz Londona:Maja Giljanović • četvrtak, 09.08.2012.
Alilović: "Tukli su nas kao da smo stoka, ali pokazali smo da smo bolji"
Foto: FaH

Hrvatska rukometna reprezentacija pošla je primjerom vaterpolista i izborila polufinale Olimpijskih igara. Primili su udaraca kao u priči, ali najbitnije od svega je da su se plasirali među četiri najbolje ekipe i naučili lekciju uoči susreta s Tunižanima, po udaranju vrlo sličnim, aktualnim svjetskim i olimpijskim prvacima Francuzima.

"Tukli su nas kao da smo stoka, ali smo se borili i dokazali da smo bolji. Znali smo mi to i prije utakmice, ali morali smo to potvrditi i na terenu. U 15. minuti bila je katastrofa, tuku nas, gubimo dva razlike, ali u drugom poluvremenu već prepoznatljivom obranom 5-1, odličnom pokretljivošću i kontrama stigli smo do plus pet i susret mirno priveli kraju", izjavio je nakon utakmice Mirko Alilović.

Put do finala vodi preko Francuske? "Francuzi su naši stari znanci, nemaju blistav turnir, ali Francuska je uvijek Francuska. Aktualni su svjetski prvaci i olimpijski pobjednici, nadam se da ćemo im oduzeti titulu i izboriti finale".

Prva reakcija Domagoja Duvnjaka bila je "uuuuuuuu" da bi potom nastavio: "Dobili smo toliko batina, ali najbitnije je da smo u polufinalu. U prvom poluvremenu bili smo malo prestatični u napadu, u drugom je bilo bolje, počeli smo se bolje kretati bez lopte. Obrana je ponovno primila malo golova, ali može to biti i bolje".

Ima li Hrvatska snage? "Imamo dovoljno snage. Pred nama je dan i pol odmora, dobro ćemo se odmoriti i dobro pripremiti. Ne padamo u snazi i to ćemo dokazati u polufinalu". Za finale protiv Francuske? "Velika je novost francuska 6-0 obrana, nije to više njihovih 3-2-1 ili 3-3, ali vidjet ćemo hoće li tako odigrati i protiv nas. Još ćemo pogledati snimke, sve dobro analizirati, pripremiti se što je najbolje moguće i nadam se izboriti finale".

I Blaženko Lacković prvo se osvrnuo na tunišku taktiku 'tko će jače'. "Ušli su u utakmicu na granici nenormalnog. Čupića su dvaput ubili s krila, tukli su na sve strane, ali tu smo i mi napravili grešku. Ulazili smo previše u kontakt, nismo igrali glavom nego na mišiće, a u takvoj igri obrana je uvijek u prednosti s tim da su im još i suci previše tolerirali."

"Obrana nam je u prvom poluvremenu bila malo klimava, ali u drugom smo se prebacili na 5-1 i to je bio potez utakmice. To i doprinos Buntića, ušao je punom snagom i rasteretio nas na desnoj strani tako da nam se otvorio prostor. Bilo je jako, jako teško, ali u polufinalu smo i to je najbitnije. Osim toga ovo će nam odlično doći kao upozorenje za Francuze, ne smijemo i s njima ući u kontakt. Moramo igrati pametno, široko i s brzim protokom lopte, kao i u prijašnjim utakmicama jer s ovakvom igrom protiv Francuske nemamo šanse. Pozitivno je da smo svi iz ovog izašli neozlijeđeni te da smo uvidjeli što ne smijemo, kako ne odigrati. Odigrali smo šest utakmica, pobijedili šest, spremni smo, jaki smo i poginut ćemo na terenu za sedmu", rekao je Lac.

OI 2012 - Završnica (M)

četvrtfinale

Island33:34 *Mađarska
Španjolska22:23Francuska
Švedska24:22Danska
Hrvatska25:23Tunis

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

OI 2012 - Završnica (M)

četvrtfinale

Island33:34 *Mađarska
Španjolska22:23Francuska
Švedska24:22Danska
Hrvatska25:23Tunis

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.08.2012. u 08:14
    Smqeen, to stalno napominjem i ne samo za rukomet. Čtvrtfinale Lige prvaka u nogometu sudi slovenac, a di su slovenci u nogometu iza nas. Bar što se tiče reprezentacije, a i klupskog. U rukometu smo ipak ime koje nešto znači, a nigdje jednog sudca. Ostale sportove neću niti... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.08.2012. u 19:54
    Sramota je da jedna Hrvatska kao rukometna velesila nema sudacki par na olimpijadi a jedna Argentina koja je pocela s rukometom prekjucer ima i jos "sudi" cetvrtfinale toga natjecanja, sramota!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.08.2012. u 18:13
    Strahovito teško je igrati pod pritiskom kada znaš da nemaš pravo na grešku, loš dan.Da jednom takvom utakmicom možeš proliti sav dosadašnji trud i sve one uvjerljive igre i ostvarene rezultate.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.08.2012. u 18:09
    Bravo junaci ,sve ćestitke ovaj rat trebalo je izdržati.Najteža utakmica na dosadašnjem turniru
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.08.2012. u 18:09
    omeyer je star,dinar je star,fernandez je star,gile je star,tako da ni oni mislim da nebi smjeli vise moc drzat tempo 60 minuta,ali to je rukomet danci su ispali od svedske koja je po meni smijesna momcad,tako da sve je moguce,ako i uspije francuska na ovoj olimpijadi mislim da je to kraj jedne ere... [više na forumu]
    Obrisan korisnik