Automoto

WTCC: Muller i Huff slavili u SAD-u

Maj Gašparac • ponedjeljak, 24.09.2012.
WTCC: Muller i Huff slavili u SAD-u

Chevroletovi vozači slavili su u obje utrke Svjetskog prvenstva turističkih automobila koje su se održale u SAD-u. U prvoj utrci najbrži je bio Yvan Muller, a u drugoj je pobjeda pripala Robertu Huffu.

Chevroletov Yvan Muller, trenutno prvoplasirani vozač Svjetskog prvenstva turističkih automobila, pobijedio je u prvoj utrci u američkoj Sonomi. Njegov momčadski kolega Rob Huff bio je drugi, a treća pozicija pripala je Norbertu Micheliszu u BMW-u.

Utrka je bila vrlo napeta od samog početka. Start vožnje je donio borbu za prvu poziciju između Alaina Menua i Gabrielea Tarquinija, u kojoj su se automobili dvojice vozača i sudarili. Tarquini je ubrzo pao na petu poziciju, dok je Menu još neko vrijeme uspio održavati svoje vodstvo.

Pri kraju utrke Menua su prestigli Muller i Huff, vozači koji zauzimaju vodeće pozicije u ukupnom poretku, a Michelisz je uspio sačuvati svoju prednost nad Tarquinijem i osvojiti treće mjesto.

U drugoj utrci najbrži je bio Rob Huff, koji je tako donio Chevroletu drugu pobjedu u SAD-u. To je bila vrlo bitna pobjeda za britanskog vozača jer se zahvaljujući osvojenim bodovima izjednačio na vrhu ukupnog poretka s Mullerom.

Yvan Muller nije završio drugu utrku jer su mu suci odredili kaznu zbog naguravanja na stazi s Franzom Engstlerom. No, Huff se svejedno morao pomučiti za pobjedu. Prijetili su mu Michelisz i Tarquini, ali ipak je uspio proći ciljem kao prvi.

Sonoma, prva utrka:
1. Yvan Muller (FRA/Chevrolet) - 23:34,36 min
2. Rob Huff (VB/ Chevrolet) + 0,564 sek
3. Norbert Michelisz (MAĐ/ BMW) + 5,44 sek
4. Gabriele Tarquini (ITA/SEAT) + 8,847 sek
5. Alex MacDowall (SAD/Chevrolet) + 11,803 sek
....

Sonoma, druga utrka:
1. Robert Huff (VB/ Chevrolet) - 29:19,17 min
2. Norbert Michelisz (MAĐ/BMW) + 0,320 sek
3. Gabriele Tarquini (ITA/SEAT) + 1,199 sek
4. Alain MENU (ŠVI/Chevrolet) + 3,718 sek
5. Tom Coronel (NIZ/BMW) + 7,571 sek
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoWTCC

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!