Automoto

Huff: "Bio je ovo sjajan vikend, učinit ću sve u mojoj moći da osvojim naslov"

Josip Piršljin • ponedjeljak, 24.09.2012.
Huff: "Bio je ovo sjajan vikend, učinit ću sve u mojoj moći da osvojim naslov"

Utrke WTCC-a u Sonomi donijele su izjednačenje u ukupnom poretku vozača. Huff je pobjedom i drugim mjesto stigao Mullera na 315 bodova i do kraja prvenstva će biti vrlo napeto. Britanac je najavio žestoku borbu za naslov, a Francuz žali što je diskvalificiran u nedjeljnoj drugoj utrci.

Na stazi u kalifornijskoj Sonomi odvožene su 17. i 18. utrka WTCC sezone. U prvoj je pobijedio Yvan Muller ispred Roberta Huffa, a u drugoj je britanski vozač slavio, a francuski je diskvalificiran čime su se bodovno izjednačili na čelu ukupnog poretka s 315 bodova.

"Jako sam sretan, bio je ovo sjajan vikend za mene. Malo sam se mučio s automobilom nakon starta, ali kasnije smo promijenili neke stvari i bio sam veoma zadovoljan. Bilo je teško stizati Mullera i Menua u drugoj utrci, ali strpljivo sam čekao njihovu grešku", rekao je Chevroletov Huff.

Vezane vijesti

Do kraja sezone je ostalo još šest utrka i čini se kako će biti vrlo zanimljivo: "Sada smo Muller i ja bodovno izjednačeni. Ovo je poput novog početka prvenstva i učinit ću sve što je u mojoj moći da osvojim naslov", optimističan je bio britanski vozač.

Muller je odvozio vrlo dobro u prvoj utrci: "Moj je automobil bio fantastičan i moram se zahvaliti momčadi na sjajno obavljenom poslu. Bio sam iznimno strpljiv iza Menua i Tarquinija, a kada su se sudarili dobio sam priliku. Kasnije sam samo pazio da me Huff ne pretekne", kazao je Francuz u Chevyju.

Slika 1 od 1.

"U drugoj utrci napravio sam pogrešku i udario Engstlera. Suci su me odlučili isključiti, no nije na meni da komentiram je li to bilo pravedno ili nije. Ja sam kriv jer sam im ponudio mogućnost da me diskvalificiraju", priznao je aktualni prvak.

Sljedeće dvije utrke voze se u japanskoj Suzuki 21. listopada, a potom slijedi Kina i završnica Svjetskog prvenstva turističkih automobila u Makau. Chevrolet je već osigurao momčadski naslov ispred BMW-a i SEAT-a koji će se boriti za drugu poziciju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!