Automoto

WTCC: Muller i Huff ostali izjednačeni, Menu i D'Aste odnijeli pobjede u Japanu

Josip Piršljin • nedjelja, 21.10.2012.
WTCC: Muller i Huff ostali izjednačeni, Menu i D'Aste odnijeli pobjede u Japanu

Nakon dvije utrke u Japanu nije došlo do promjene na vrhu poretka vozača WTCC-a. Muller i Huff nisu uspjeli ostvariti prednost, već su ostali izjednačeni. Glavnu riječ ovog su puta vodili Menu i D'Aste.

Suzuka ipak nije donijela prednost Yvanu Mulleru ili Robertu Huffu u utrci za naslov prvaka. Vodeći dvojac je osvojio isti broj bodova, te su sada ponovno izjednačeni na 345. U prvoj utrci najbrži je bio Alain Menu, dok je u drugoj slavio Stefano D'Aste, a Chevroleta nije bilo na podiju.

Menu je na najbolji način iskoristio pole position kojeg je osvojio dan ranije. Od početka je vozio vrlo dobro i nije dopuštao da mu se konkurenti previše približe. Iza njega su bili momčadski kolege Muller i Huff, a kao četvrti u cilj ušao je Gabriele Tarquini.

Vrlo dobar rezultat ostvario je Alex MacDowall koji je došao do pete pozicije, a prava bitka odvijala se iza njegovih leđa. Čak sedam automobila bilo je u konkurenciji za šesto mjesto koje je na kraju uzeo Rus Aleksej Dudukalo unatoč tome što se u jednom trenutku sudario s Mehdijem Bennanijem.

Iznenađujuću pobjedu u drugoj utrci odnio je D'Aste u BMW-u, a još nevjerojatnije zvuči podatak da se niti jedan Chevroletov vozač nije uspio popeti na postolje. Pepe Oriola je napravio sjajan rezultat, bio je drugi, a njegov momčadski kolega Tarquini u SEAT-u u cilj je ušao treći.

Tek iza njih su se plasirali Huff, Menu i Muller. Britanac i Švicarac su te pozicije držali duže vrijeme, dok je Francuz tek u posljednjem krugu pretekao Bennanija i zauzeo šesto mjesto koje mu je na kraju donijelo izjednačenje na vrhu poretka s Huffom.

Suzuka, 1. utrka:
1. Alain Menu (ŠVI/Chevrolet) - 23:44,880 min
2. Yvan Muller (FRA/Chevrolet) + 0,812 sek
3. Rob Huff (VB/Chevrolet) + 1,419 sek
4. Gabriele Tarquini (ITA/SEAT) + 13,828 sek
5. Alex MacDowall (VB/Chevrolet) + 14,273 sek
6. Tom Coronel (NIZ/BMW) + 19,870 sek
...

Suzuka, 2. utrka:
1. Stefano D'Aste (ITA/BMW) - 23:54, 717 min
2. Pepe Oriola (ŠPA/SEAT) + 2,562 sek
3. Gabriele Tarquini (ITA/SEAT) + 2,845 sek
4. Rob Huff (VB/Chevrolet) + 3,774 sek
5. Alain Menu (ŠVI/Chevrolet) + 4,220 sek
6. Yvan Muller (FRA/Chevrolet) + 4,568 sek
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!