Automoto

Menu: "Ključ moje pobjede je bio pole position"

Maj Gašparac • nedjelja, 21.10.2012.
Menu: "Ključ moje pobjede je bio pole position"

U utrkama Svjetskog prvenstva turističkih automobila koje su se vozile ovog vikenda u japanskoj Suzuki pobjede su odnijeli Alain Menu i Stefano D'Aste. Nakon vožnje vozači su iznijeli svoje dojmove.

U prvoj utrci pobijedio je vozač Chevroleta Alain Menu, trenutno trećeplasirani vozač u ukupnom poretku. Švicarac je bio najbrži i u kvalifikacijama, koje su se vozile u subotu.

"Ovo je bio dobar vikend. Chevrolet je još jednom imao najbolji automobil, a ključ moje pobjede je bio pole position", izjavio je Menu za fiawtcc.com.

Drugo i treće mjesto osvojili su Yvan Muller i Rob Huff, vozači koji se ove sezone bore za titulu u WTCC-u. "Protiv Yvana i Roba nemaš pravo niti na jednu pogrešku jer su uvijek spremni za prestizanje. Nisu nikad odustajali i morao sam se dobro potruditi za pobjedu", prokomentirao je Menu.

Iako nije bio u krugu najvećih favorita, pobjedu u drugoj utrci odnio je Stefano D'Aste, koji je bio presretan tim uspjehom.

"Iznenađen sam ovom pobjedom jer sam na početku vikenda imao problema s postavkama automobila. No, uspjeli smo sve riješiti i u utrkama je moj automobil bio vrlo dobar", rekao je D'Aste.

Drugo mjesto u drugoj utrci pripalo je Pepeu Orioli, koji je vodio veliku borbu s D'Asteom. "Morao sam se potruditi kako bih zadržao Oriolu iza sebe jer je bio brži od mene u prvom dijelu utrke. Pri kraju sam se uspio odvojiti", rekao je D'Aste.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoWTCC

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!